klart.se


Stefan Rehn ska ta Jitex till toppen


2011-10-12

På torsdagskvällen presenterades nye tränaren Stefan Rehn för Jitex spelare.<br />
Bild:Kenny Schönberg
På torsdagskvällen presenterades nye tränaren Stefan Rehn för Jitex spelare.


Med Stefan Rehns namn på ett treårskontrakt har Jitex lyckats rekrytera en av de mer framgångsrika och meriterade tränarna i landet.
– Jag vet vad som krävs för att vinna, säger Stefan Rehn.


MP 41 SP stefan rehn

En utmaning och en chans att få jobba med spelare som har passion och brinner för fotbollen var ett par av de saker som fick Stefan Rehn att lämna IFK Göteborg och istället ta över huvudansvaret för Jitex.
– Och jag brinner för mitt jobb, säger han.
Han har redan tankar kring i vilken riktning han vill utveckla laget, som han tar över den första november.
– Jitex är ett aggressivt och fysiskt lag, som är rätt bra på fasta situationer. Jag hoppas att det ska bli lite mer blandning med teknik och snabbhet, säger han.
Kommer att växa
Just utmaningen i att få göra något nytt, träffa nya fotbollsmänniskor och spela på nya arenor är saker som Stefan Rehn återkommer till flera gånger.
– Jag är nog mycket inne i den manliga tunneln. Vad jag har hört är att tjejer ofta frågar varför man ska göra olika saker. Killar mer kör på. Jag sitter ju ofta och filosoferar själv, ”hur ska vi slå nästa lag”, ”vilka övningar ska vi köra för att klara det”. Jag tror att jag kommer att växa av det här, säger han.
Anställer klubbchef
Satsningen på tränarsidan ska följas upp. Fyra-fem nya spelare, varav en målvakt som förväntas skriva på inom de närmaste veckorna, ska in i truppen. I övrigt ska anfallsspelare, både på mittfältet och i topp, värvas.
Jitex anställer för första gången också en klubbchef och jobbet går till gamle Öis-spelaren Anders Holmvén. Under de tre senaste åren har han tränat Qvidings damlag i division 2. Hans uppgifter blir bland annat att hålla i kontakter med sponsorerna och förbundet. Sportchef Mats Heed menar att det finns många företag som vill förknippas med damfotbollen, men fram till nu har Jitex inte haft organisationen för att fullt ut kunna utnyttja detta faktum.
Föreningens ekonomi
Enligt Mats Heed riskeras inte Jitex ekonomi av storsatsningen.
– Stefan och Anders kunde ha tjänat mycket mer någon annanstans, sa han på presskonferensen då Rehn och Holmvén presenterades.
Kommunen har förklarat att den nya fotbollsarenan på Åby ska stå klar våren 2013. Runt 2 500 åskådare ska den ta varav 1 000 på sittplats. Underlaget blir konstgräs och även om Stefan Rehn anser att fotboll ska spelas på naturgräs, konstaterar han samtidigt att Jitex inte kan vara det enda laget i allsvenskan som gör det.

Kenny Schönberg
031-86 84 21
kenny.schonberg@molndalsposten.se

Fakta Stefan Rehn
Född: 1966
Spelarmeriter: sex allsvenska guld med IFK Göteborg (1990, 1991, 1993, 1994, 1995) och Djurgården (2002), VM-brons (1994).
Tränarmeriter: tre allsvenska guld med Djurgården (2003, 2005) och IFK Göteborg (2007).

Tipsa en vän     Skriv utresultat och tabeller

Omröstning
Brukar du vobba? Det vill säga jobba när man är hemma med sjuka barn.

Det händer
Ja ofta
Nej, aldrig

  Resultat 

Instagram

Ung debatt 2
Mest lästa

Läget i frafikenIdrottsnytt

Dagens namn

Dagens namn:
.


Annonsservice

tårtan

vi gillar

Alternative content


Chefredaktör och ansvarig utigivare: Ingrid Fredriksson. VD: Roger Boström.

Ändra adress tillfälligt  |  Om Mölndals-Posten  |  Om cookies