Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bygg inte fler höghus i Mölndal

Ta ert förnuft till fånga och förstör inte vår fina stadsbild ännu mer.

I förra numret av MP (25/2) visades en bild av Tempelgatan nu- och förr. I horisonten reser sig Fässbergs kyrka väldigt fint. Men tyvärr så har det skyhöga bibliotekshuset gjort att den gamla vackra siluetten med Fässbergs kyrka i bakgrunden, sett från vissa håll, helt suddats ut. Man kan undra om de arkitekter som skapade byggnaden någon gång tänkte på detta när de ritade huset. Och hur kunde Mölndals stad tillåta detta? På 1960-talet tänkte man tydligen annorlunda som väl var och tillät inte mer än fyra våningar på Tempelgatan.

Jag tycker att arkitekter, ansvariga politiker m.fl. ska tänka på att de nya höghus som byggs i Mölndal förstör siluetten av Mölndal och den tidigare lite småstadskaraktären försvinner helt. Vi kommer att bli, som Lars Gahrn uttrycker under Åsikter i MP (25/2) när det gäller rivning av gedigna hus i Mölndal, en betongförort om vi fortsätter så här. Åbymässans hotellbyggnad och Kvarnbytornet vid Mölndals kråka är också hus som enligt min mening förstör siluetten och reser sig över horisonten på ett dominerande sätt jämfört med övrig bebyggelse. Det var för väl att det nya bostadsområdet Stallbacken byggdes med rimligt höga hus. Här har tydligen någon tänkt till så att området smälter in i stadsbilden på ett bra sätt.

Nu planeras det för ytterligare ett höghus vid gamla posten i Mölndals innerstad. Vi får hoppas att detta aldrig kommer till stånd. Ta ert förnuft till fånga och förstör inte vår fina stadsbild ännu mer!

Läs mer: Här ska Mölndals nya höghus växa fram: ”Är i uppstarten”

Trött på höghus i Mölndal