Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demokratin är inte alls hotad av ett maktskifte

Oavsett färg på nästa regering är det ett resultat av en demokratisk process. Det gäller även om det blir en moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna, skriver Anna Lundberg, ordförande i MUF Mölndal.

Statsministern bjuder på skrämmande retorik i sin medverkan i SVTs “30 minuter”. Att demokratin skulle vara i fara vid ett maktskifte är en desperat lögn som inte kan accepteras. Socialdemokraterna är besatta av att regera, därför vidtar man alla åtgärder för att klamra sig fast vid makten.

Uttalandet menar i sin enklaste form att Sverige inte har en demokrati om inte Socialdemokraterna sitter i Rosenbad. Här vill jag upplysa statsministern om att demokratin tar sig till uttryck i sin allra renaste och finaste form den 11 september 2022. Svenskar säger sitt och riksdagen formas därefter.

Det är möjligt att Socialdemokraterna bildar nästa regering, men det är också möjligt att Moderaterna gör det. Oavsett färg på nästa regering är det ett resultat av en demokratisk process. Det gäller även om det blir en moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna, eller ett annat parti som vill ha förnyat ledarskap i Sverige. Det borde statsministern veta.

Uttalandet visar också hur Socialdemokraterna planerar att genomföra sin valrörelse. Smutskastning och sandlådenivå. Det kommer inte Moderaterna göra. Vi kommer att prata om sakpolitik med våra väljare för att samla majoritet att lösa landets stora utmaningar. Det behöver Sverige, det förtjänar Sverige.

Slutligen, låt mig återigen slå fast: Sverige kommer att behålla sin demokrati även med en moderatledd regering efter nästa val.

Anna Lundberg, ordförande MUF Mölndal

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.