Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyheter Just nu pågår ett försök med sänkt hastighet i Lundby Anette Hallner Bild: Jonas Lindstedt
Nyheter Just nu pågår ett försök med sänkt hastighet i Lundby Anette Hallner Bild: Jonas Lindstedt

Det är dags att fixa till de konstiga hastigheterna

Som boende i östra Mölndal har jag stört mig på de inkonsekventa hastighetsreglerna hela tiden.

Snacka om att politiker lever långt från den verklighet som de själva beslutat om! När MP ställde frågan om hastighetsplanen till kommunalrådet Stefan Gustafsson (S), så förstod han först inte vad frågan gällde!

LÄS MER: Hastighetsplanen försvann – ändrades i östra Mölndal 2017 – i övriga kommundelar har inget hänt

En annan politiker som varit med i beslutsgången om hastighetsplanen i tekniska nämnden Christer Brattås (M) tror inte att de inkonsekventa reglerna är ”så konstigt för bilisterna, de kör över kommungränser och där ändras ofta hastigheten”!

Väntar på utvärderingen

Som boende i östra Mölndal har jag stört mig på dessa inkonsekventa hastighetsregler hela tiden och väntat på utvärderingen som skulle göras.

Det är konstigt att bara få köra i 40 km en lång sträcka genom Brännås/Rävekärr, där det finns separat gång- och cykelväg och högt staket runt skolan, samtidigt som man får köra i 50 på alla liknande gator i västra Mölndal.

Flöjelbergsgatan är ytterligare ett exempel på inkonsekvens, där hastigheten från Lackarebäcksbron fram till Bergfotsgatan är 50 för att sedan hela vägen till Göteborgsvägen vara 40! Detta enligt Mölndalskartan, men ej enligt skyltningen!

LÄS MER: Därför sprutade vattnet i Kvarnbyn: ”Ett mänskligt misstag”

Otydlig skyltning

Det verkar dessutom som man inte klarar av att skylta rätt. Kommer man från östra Mölndal (Kvarnbygatan) och kör över Mölndalsbro, så finns efter rondellen en 50-skylt rakt fram mellan ”galleriahusen”, men svänger man vänster ner mot Gamla Kungsbackavägen, så finns ingen sådan. Hur ska man veta var 50 börjar där?

Jag vet att man kan kolla på Mölndalskartan på nätet, där alla hastighetsbegränsningar finns angivna, men det kan ju knappast vara meningen att det är där man ska få veta vilken hastighet som råder?

LÄS MER: Bilträff vid Ikea – polisen misstänker streetrace

Hastigheten ändras

En annan konstig konsekvens av hastighetsplanen är den lilla biten (ca 200 meter) på E6-avfarten söderifrån där 60 km/tim råder för att sen bli 70 på Gamla Kungsbackavägen!

Men det som slår allt är skyltningen på Larssons berg. Där är 30 km/tim (som på alla bostadsgator i östra Mölndal). Sen har man satt upp ett trafikmärke med rekommenderad lägre hastighet på 30! När jag skrev till kommunen och frågade om man verkligen kan rekommendera en lägre hastighet som är den samma som gällande, så svarade man att man tyckte det var bra med tanke på de farthinder som finns där!!!

Lena Knapasjö

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.