Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ola Folkesson
Bild: Ola Folkesson

Insändare: Föräldraoro när information från förskolan saknas

Har inte kommunen samma riktlinjer för alla förskolor efter att covid-19-restriktionerna förändrats? Det undrar en förälder vars barn ska skolas in och som samtidigt efterlyser information.

Restriktionerna har lyfts bort, munskydden har slopats och 15 juli togs även den kvarvarande regeln om att varje besökare skulle ha 10 kvadratmeter att röra sig på bort.

Grannarna som skall skola in sina barn på förskolan har fått nya instruktioner och är välkomna in på förskolan under inskolningen och skall således få se lokalerna som barnet skall vara i många timmar per dag. En inskolning som kan vara nervös både för barn och föräldrar med mycket frågetecken, men som ändå känns så mycket tryggare när man får vara med och se vart barnet skall vara.

LÄS MER: Det finns viktigare saker än pensionärskort i kollektivtrafiken

Vi skall börja på en annan skola i samma område, bara ett stenkast emellan. Kommunal, men vi har fortfarande inte fått någon information om att vi är välkomna in. Vi skall vänta ute, trots att förskolan inte enbart bedriver uteverksamhet. Hela inskolningen skall ske utomhus, och då kan man ju undra om vi själva ska sitta ute och äta medans de andra sitter inne? Känns inte så genomtänkt.

Kanske har de även där ändrat så att vårdnadshavare nu får komma in i kapprummet, i övriga samhället har ju restriktionerna ändrats? Vi vet inte, vi har inte fått någon information.

LÄS MER: Satsa på särskolan i stället för att skryta om ett nytt gymnasium

Ett förslag hade ju varit att man fått komma själva en kvart efter stängning och få se lokalerna, men inte ens det har vi erbjudits.

Varför striktare regler i ett kapprum än i väntrummet på vårdcentralen?

Har inte kommunen samma riktlinjer för alla sina förskolor?

Om vi känner oss trygga med förskolestarten? Nej, inte direkt.

Är vi känsliga i frågan? Nej, jag tycker det är helt rimligt att vilja få se lokalerna som vårat barn skall vistas i varje dag, att få se hur verksamheten fungerar, det är våra barn det gäller.

Förälder

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.