Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbo svarar på kritiken om för hård krav på ordnad ekonomi. Bild: Lotta Nyvall
Förbo svarar på kritiken om för hård krav på ordnad ekonomi. Bild: Lotta Nyvall

Förbo: Vi har inte högre krav än andra på hyresgästerna

Svar till Bostadssökande i Mölndal (Mölndals-Posten 11 mars).

Förbo förvaltar 1406 bostäder i Mölndals stad. Precis som insändarskribenten skriver, är en majoritet av dessa belägna i Balltorp och Lindome. Ett av Förbos uppdrag är att skapa fler bostäder i ägarkommunerna. På så vis försöker Förbo ständigt att bidra till ägarkommunernas tillväxt i antal bostäder och har många planerade och pågående byggplaner för nya bostäder.

LÄS MER: Förbo vill inte hyra ut till vanligt folk

Ett annat uppdrag är att förvalta de bostäder vi har i kommunerna. Vi har i jämförelse med andra bostadsbolag en generös hållning när det kommer till vem som får en bostad hos oss. De ekonomiska kraven vi har är att du som sökande inte får ha förfallna skulder och vi är även tydliga med att om du har betalningsanmärkningar kommer du att ha svårt att få hyra en bostad av oss. Utöver det har vi inga krav på inkomstkrav eller borgenärer.

Vi har över 100 000 personer som anmält sitt intresse i vårt marknadssystem och har under åren tagit över kommunernas egna bostadsköer. Det kostar ingenting att söka bostad hos oss och vi välkomnar alla som vill ha en hyresrätt i Mölndal, Härryda, Lerum eller Kungälv att anmäla sig för att samla poäng hos oss.

Hanna Holmström

kommunikationsstrateg på Förbo