Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag vet att eleverna på Eklandaskolan har försökt få en konstgräsplan i många år nu. Svaret blir alltid att det är för dyrt”, skriver en elev i Mölndal.  Bild: Martin Björklund
”Jag vet att eleverna på Eklandaskolan har försökt få en konstgräsplan i många år nu. Svaret blir alltid att det är för dyrt”, skriver en elev i Mölndal. Bild: Martin Björklund

Ge oss konstgräsplaner i stället för grus på skolorna

Jag vet att eleverna på Eklandaskolan har försökt få en konstgräsplan i många år nu. Svaret blir alltid att det är för dyrt.

Det är för få konstgräsplaner här i Mölndal och nog alla föredrar konstgräs före grus när man spelar fotboll. Det är också så att när det är torrt ute så kommer det upp farligt damm från gruset och det är inte bra om någon andas in det.

Jag tycker att det är tråkigt att det inte finns någon konstgräsplan på min skola. Jag vet att eleverna på Eklandaskolan har försökt få en konstgräsplan i många år nu. Svaret blir alltid att det är för dyrt.

Här är några förslag:

Mölndals kommun ska hjälpa skolor i Mölndal med att få en konstgräsplan.

Det blir roligare att ha en konstgräsplan och fler kanske vågar gå till en konstgräsplan utan att slå sig.

Om fler går till en konstgräsplan så rör man sig mycket och om fler vågar gå till en konstgräsplan, så får man fler vänner.

För få konstgräsplaner

För det första så är det för få konstgräsplaner. Och alla som spelar fotboll föredrar konstgräs framför grus, för att man kan slå sig på grus, och man kan andas in dåligt damm.

För det andra så förstår jag att konstgräsplan är dyrt, men jag tänker att Mölndals kommun kan hjälpa skolor med att få en konstgräsplan. Därför att barnen på skolorna har kämpat mycket med en konstgräsplan. Och det är väldigt roligt att ha en konstgräsplan också.

Dessutom om man ramlar på grus så får man ont och kan börja blöda. Men med konstgräs om man ramlar så bara man borstar av sig lite.

Det kan vara dyrt med konstgräs, men på en konstgräsplan så slipper man andas in dåligt damm, förstöra sina kläder och få ont. Plus, en konstgräsplans livslängd är ändå åtta år.

Nu vill jag att Mölndals kommun kan hjälpa skolor i Mölndal att få konstgräsplaner!

Casillas JR

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.