Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten vill se en gokartbana i Mölndal.  Bild: Olof Ohlsson
Skribenten vill se en gokartbana i Mölndal. Bild: Olof Ohlsson

Gokart borde bli billigare – och varför finns det ingen bana i Mölndal?

Fler barn borde få chansen att testa gokart. Det går inte att förklara hur underbart det är att köra.

Jag tycker att gokartklubbar ska blir billigare så att alla som har passion för gokart kan få göra det dom älskar. Man kan inte förklara hur underbart det är att köra gokart innan man själv har testat att köra. Gokart är en sport som får en att vara sig själv, få större självförtroende, känna sig lycklig och får mer motivation i livet.

Man får lära känna varandra och kan dela med sig om vad man gillar. Att köra gokart är en frihetskänsla och att vara med i en klubb och att tävla är en känsla som många barn inte kommer att få uppleva.

Många barn vill ha en karriär inom motorsport och gokarten är första steget innan man får chansen att komma till de högre ligorna i motorsport. Men eftersom alla föräldrar inte har ett pengaträd hemma så blir det väldigt dyrt och chansen att få göra det man älskar blir väldigt liten.

Hur många av framtidens motorsportstjärnor går vi miste om?

Varför kan man inte hyra kart och skyddsutrustning som nackskydd och revbensskydd för varje gång man kommer till sin gokartklubb? I princip alla motorsportförare har haft rika föräldrar men om alla får chansen att köra skulle vi ha betydligt mer bra förare. Tyvärr blir det färre och färre gokartbanor ju längre fram vi kommer i livet, så om Mölndal öppnar upp en gokartbana för båda klubbar och öppet hus skulle ni få in en slant i plånboken och kan hjälpa oss som drömmer om att kunna gå i gokartklubb.

Leon Sjöstrand Löwenmark