Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skräp i naturen. Plast.
Lisbeth är trött på att se skräp i naturen. Bild: Stefan Bennhage

Kållered ser ut som en soptipp

Det slängs allt som man kan köpa i en livsmedelsaffär. Och nu ligger även munskydd lite här och där. Vad är det som är jobbigt att ta med skräpet hem?

Varför slängs skräp i naturen? Det ligger spypåsar, potatisskal, äggskal, blöjor, tamponger, bindor, pizzakartonger, ölburkar och glasflaskor (som gått sönder) som hundar och cyklar kan få skador av. Fimpar, snus (askar), näsdukar, chokladpapper, mjölkkartonger, plast i alla former, tomma ciggpaket (Du har paketet kvar medan det finns cigg i, sen slänger du det i naturen. VARFÖR? Ta med den tomma paketet hem och släng det i soporna, eller i en papperskorg).

LÄS MER: Så kan du minska nedskräpningen i skogarna

Det slängs allt som man kan köpa i en livsmedelsaffär. Och nu ligger även munskydd lite här och där. Vad är det som är jobbigt att ta med skräpet hem?

Jag tycker att kommunen ska byta ut papperskorgarna som inte har lock, skatorna plockar ut skräpet. Och all hundbajs som ligger överallt, i trappor, utanför porten, gångbanor, utanför mataffär, egna soptunnor, trottoarer. Och ni som tar upp bajset i hundpåsar, sen slänger ni det i naturen? Mindre trevligt.

LÄS MER: Nu packar Lars Brandin ihop Trollskogen i Livered: ”Det är så känslosamt”

KAN vi hjälpas åt och ta med skräpet hem, eller slänga i papperskorgar, så Kållered slipper se ut som en soptipp. Tänk att komma ut och inte se något skräp, någonstans. Det är lycka. Nu fixar vi DET.

Lisbeth, hund- och naturpensionär

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.