Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KD: Vårdalternativen minskar med vinstförbud

Kristdemokraterna värnar möjligheten till inflytande och valfrihet. Självbestämmande stärker kvaliteten och skapar en mer värdig hälso- och sjukvård.

Men valfriheten står nu i skottgluggen. På både nationell och regional nivå radar Socialdemokraterna upp negativa uttalanden om privat vård.

VGRfokus kunde 2020 redovisa att en övervägande majoritet av patienterna i primärvården är nöjda med sin vårdcentral och den vård eller behandling de får. Bland de tio populäraste vårdcentralerna drevs fem av regionen och övriga fem av privata aktörer. För kristdemokrater är det ingen överraskning att såväl privata som offentliga vårdgivare kan bedriva bra vård.

Att förbjuda eller försvåra för vinstdrivande företag skulle innebära att utbudet av alternativ minskar. Men framför allt skulle det leda till sämre kvalitet för patienten. Det duger inte. Varken ideologi eller vurmande av strukturer ska stå över patientens behov.

Från Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen är budskapet tydligt: Privata, kooperativa och ideella vårdgivare är viktiga komplement till den offentliga vården. Du ska ha många alternativ och rätt att välja bort det som inte fungerar eller aktivt välja en speciell inriktning eller profil.

Stefan Svensson (KD)

Regionrådskandidat

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.