Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten tycker att staden har planerat för dåligt vid korsningen mellan Toltorpsgatan och Dalgångsgatan.  Bild: Elvira Linderot
Insändarskribenten tycker att staden har planerat för dåligt vid korsningen mellan Toltorpsgatan och Dalgångsgatan. Bild: Elvira Linderot

Mölndals stad skapar trafikkaos i Toltorpsdalen

Varför så dålig planering för trafiken i korsningen, och varför fräsa och asfaltera en fungerande väg i december?

Toltorpsdalen är nu ett trafikkaos av sällan skådat slag. En illa planerad start på ett arbete som påverkar korsningen vid Dalgångsgatan, provisoriska trafikljus för bilar och inga för gående. Tänk på skolbarnen!

LÄS MER: Bifrostgatan stängs av i flera månader – effekterna på trafiken väntas bli stora

Kommer du norrifrån och skall upp för Dalgångsgatan blockeras de fordon som skall rakt fram. I medel släpps sju bilar fram innan det slår om till rött. Fyra bussar satt häromdagen fast från Sahlgrenska till just Dalgångsgatan och tidsintervallen från Bagerigatan, som nu förresten är uppgrävd för tredje gången på kort tid, verkar lika lång. Hallå?

Skall asfalteras

På stadens hemsida informeras det om att Dalgångsgatan skall fräsas upp och asfalteras nu under två veckor i december.

Jag blir lite osäker på varför, kan detta vara en komplott för att på sikt minska trafiken genom dalen? Det välkomnas i sak men nu är det packat och stillastående med rykande motorer och bussar som inte kommer fram. Och vad tusan säger blåljuspersonalen?

Det är ju galet med en stor till- och frånfarts väg för ett jättesjukhus som blockeras i rusningstider. Gjordes en riskbedömning angående detta?

Varför så dålig planering?

I korsningen vid Dalgångsgatan skulle självfallet vänstersväng norrifrån förbjudits under dessa ingrepp. Man fick i så fall ner och vända i rondellen vid skolan för att det skulle flyta på.

Varför är Bagerigatan är uppgrävd igen för tredje gången? Varför avstängda trafikljus för gående? Varför så dålig planering för trafiken i korsningen, och varför fräsa och asfaltera en fungerande väg i december? Det undrar vi boende i dalen?

Behöver ni hjälp?

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.