Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mölndal bandy förtjänar en hall, anser Observer. Bild: Frida Ekborg
Mölndal bandy förtjänar en hall, anser Observer. Bild: Frida Ekborg

Pengarna finns – varför tvekar ni om en ny ishall?

Svar till Bernt Runberg (S) och Gun Kristiansson (S) (Mölndals-Posten 16 mars).

Det är förmodligen så att framöver kan vi inte räkna med några längre vintrar i vårt södra Sverige. Kanske en veckas kyla, sedan är takdroppet närvarande, dimman, foggen, regnkylan, vinden, minusgraderna…

LÄS MER: Bygg den nya bandyhallen nu

En gång i tiden kunde isytor spolas både på Frejaplan och Åby fritidsområde. Men – det fanns redan stora problem för vinteridrott redan under de gröna vintrarna på 60- och 70-talen.

Nu finns chansen att bygga en hall, där en betydande isyta kan användas av olika vintersporter – allt från ishockey och bandy till konståkningar i olika former, individuellt och kollektivt.

Det finns även ett starkt intresse från kommunens skolor att kunna uppsöka en stor, hållbar isyta en gång i veckan från och med november månad.

Det här skulle även betyda en nytändning för föreningslivet, skollivet, utelivet, ekonomiskt tillskott vid matcher och olika kollektiva arrangemang.

Under sommartid kan även hallen utnyttjas för utställningar, försäljningar med mera.

Nu är Mölndals fina badhus på gång. Nu kan även ishallen vara på gång – det finns ekonomisk täckning! Det är då en gåta att den så kallade ”grönblå” majoriteten i kommunfullmäktige är tveksamma. Enbart miljö- och energivinster, byggnads- och effektivitetsanspråk är redan uppfyllda och tillfredsställande.

Socialdemokraterna Bernt Runberg och Gun Kristiansson (18/3) har alltså för en gång skull, träffat rätt vad beträffar utbyggnaden av föreningslivet, bandy- och ishallen i Mölndals kommun. Våra röster söker sig till partiet!

Observer