Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det kommer troligtvis gå fler spår genom Mölndal i framtiden.  Bild: Elvira Linderot
Det kommer troligtvis gå fler spår genom Mölndal i framtiden. Bild: Elvira Linderot

Se till att snabbtågen verkligen får ett stopp i Mölndal

Järnvägen mellan Göteborg och Borås har planerats i många, många år. Nu är det dags att äntligen komma till skott och börja bygga, med en version som har station i Mölndal och på Landvetter flygplats.

Mölndal växer och i Mölndal finns också några av Sveriges mest framgångsrika storföretag. Dessutom hamnade Mölndal återigen på topp tio i tidningen Fokus lista för bästa kommuner att bo i. Därför anser vi att det är en självklarhet att placera en station i Mölndal då en satsning på ny järnväg mellan Göteborg - Borås - Jönköping och Stockholm sker.

Politisk osäkerhet

I planeringsarbetet av de nya stambanorna har stationslägena i de olika städerna utmed sträckan varierat. Ibland rekommenderas en station i en stad, i nästa stund förslås stationerna ligga ute på en åker – och sen inte alls för att vid nästa utspel återigen vara på tapeten. Den ständiga kostnadsökningen av järnvägsbyggandet är också en drivkraft för politiker och myndigheter att leta efter besparingsåtgärder – läs ta bort en station eller flytta ut den på vischan.

LÄS MER: Trafikverkets förslag: Här ska spåren genom Mölndal dras

Just nu planeras en station i Mölndal – men med den politiska osäkerheten och det faktum att flera partier är oklara i vad de tänker göra med nya stambanor är det fortsatt osäkert om så blir fallet.

Behövs bättre infrastruktur

Mölndal och dess näringsliv har goda förutsättningar att fortsätta växa men då behövs också bättre infrastruktur. Söder om Astra Zeneca görs nu en jättesatsning på företagande inom Life Science i form av GoCo. Globala företag som Essity, Astra Zeneca och Dentsply Sirona är viktiga för Sverige och de är beroende av möjligheten till god kommunikation ut i världen via Landvetter flygplats men också Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Därför är det också viktigt att vi väljer lösningen med en station rakt under flygplatsen.

LÄS MER: Så kan nya järnvägen förändra Mölndal – sex spår under bron

Järnvägen mellan Göteborg och Borås har planerats i många, många år. Nu är det dags att äntligen komma till skott och börja bygga, med en version som har station i Mölndal och på Landvetter flygplats.

Stefan Gustavsson, Näringspolitisk chef Västsvenska Handelskammaren

Markus Ottemark, Ansvarig infrastruktur Västsvenska Handelskammaren

Stefan Gustavsson, Näringspolitisk chef Västsvenska Handelskammaren Markus Ottemark, Ansvarig infrastruktur Västsvenska Handelskammaren

Tina Hedegaard, pressansvarig Handelskammaren

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.