Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skola på distans ska undvikas så långt det är möjligt, tycker Elvira.  Bild: Anna Mattisson
Skola på distans ska undvikas så långt det är möjligt, tycker Elvira. Bild: Anna Mattisson

Skola på distans är jobbigt för oss unga

Distansundervisningen måste hållas till ett minimum. Vi människor behöver mötas.

Corona och pandemin som rasar i samhället ställer till det för många av oss. Jag tror att vi alla som har distansundervisning både kan tycka att det är skönt, men också jobbigt. Vi kan få sova längre men samtidigt så får vi inte träffa våra kompisar i skolan och tappar motivationen. Just det att vi inte får träffa våra kompisar i skolan tror jag är ett stort problem, vi behöver varandra. För många är det kompisarna i skolan som gör så att man orkar med skolarbetet och kämpar vidare.

Det kan även vara svårt för väldigt många att hålla uppe disciplinen, det finns många distraktioner som lätt kan sno ens uppmärksamhet från skolan.

Redan i juni 2020 så såg man på Skolinspektionens slutrapport att gymnasieeleverna tappar sin motivation och att många elever har uttryckt sig till lärare och rektorer att dem inte mår bra av det här.

Därför tycker jag att vi inte borde ha mer distans än absolut nödvändigt, för att vi människor behöver varandra för att utvecklas och lära oss nya saker. Vi behöver mötas och prata med varandra mer än bara genom en skärm.

Elvira