Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eva Klang Vänerklint är chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad. Hon började arbeta i kommunen i april 2020.  Bild: Sonja Skäär/Elvira Linderot
Eva Klang Vänerklint är chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad. Hon började arbeta i kommunen i april 2020. Bild: Sonja Skäär/Elvira Linderot

Vårdcheferna: Vi gjorde alla vårt bästa

”I början av pandemin var det svårt för alla att veta vad som gällde, även för de styrande myndigheterna.”

Svar till insändaren: Hemtjänsten: Vi fick inte skydd och stöd när pandemin kom

I början av pandemin var det svårt för alla att veta vad som gällde, även för de styrande myndigheterna. Mölndals stad, liksom många andra kommuner, kämpade med att följa myndigheternas rekommendationer, införskaffa rätt skyddsutrustning, säkerställa bemanning och kunskaper i basala hygienrutiner.

Utifrån rådande omständigheter gjorde vi alla vårt bästa. Vi har alla tvingats ställa om snabbt många gånger under pandemin och tillsammans har vi visat prov på enastående flexibilitet och uppfinningsrikedom som vi kommer att ha stor nytta av även efter pandemin.

Det råder ingen tvekan om att det är medarbetare i våra vård- och omsorgsnära verksamheter som är de sanna hjältarna i pandemin. Tack vare deras uthållighet med hygienrutiner och snabbtest samt insatser med vaccinering har vi inte haft en enda konstaterat smittad brukare i någon av våra verksamheter de senaste veckorna.

Pandemin har hållit sitt grepp om oss under lång tid och vi kan alla lära oss av krisen. Därför har vi valt att kommunicera olika medarbetares berättelser och upplevelser från flera av stadens verksamheter. Vi kämpar fortfarande varje dag med att hantera pandemin och kommer göra det tills vi tillsammans har besegrat covid-19.

Eva Klang Vänerklint, förvaltningschef och Karin Blomqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska, Vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad.