Restaurangens kalendersatsning skapar julstämning

Julkalenderstrenden har exploderat och nu satsar företagen högt och lågt för att skapa sin egen nisch. Nu slänger sig en lunchrestaurang i Bosgården in i leken med en ny sorts kalender som räknar ner dagarna till jul.
– Själva konsistensen är den samma men sen varieras det i det oändliga, säger Lisa Måring, som driver lunchrestaurangen.

ANNONS
|

Det är Fredag Hela Veckan som säljer en julkalender med ett ovanligt innehåll. I 24 små plastpåsar ligger olika färgglada chokladbollar som alla väger 60 gram.

– Vi har serverat chokladbollar i flera år, både på vår lunchrestaurang som efterrätt, och i vårt trädgårdskafé som är öppet på sommaren, säger Lisa Måring som driver Fredag Hela Veckan.

LÄS MER:Jättetryck för Jul på Liseberg

Julkalendern är inte den första säsongsbetonade chokladbollsprodukten som lunchrestaurangen står för berättar Lisa Måring som nyligen skapade en annorlunda halloweenprodukt.

– Under halloween gjorde vi en kattlåda. Då lade vi pärlsocker som skulle likna kattsand och så duttade vi ut små chokladbollar istället för kattbajs och det uppskattades verkligen.

ANNONS

Högt tryck

I julkalendern som väger över ett kilo finns alla möjliga olika sorter. Vissa har mer traditionella smaker så som kaffe men det finns även julanpassade chokladbollar.

– Vi har flera olika. Till exempel mint-polka, pepparkaka, glögg-mandel, hallon-lakrits, och kaffe såklart. Det är roligt att experimentera med olika smaker. Själva konsistensen är den samma såklart och basgrejerna är samma men sen varieras det i det oändliga.

LÄS MER:Margareta Grääs inspirerar tusentals över hela landet

I år är första året som lunchrestaurangen prövar konceptet och i slutet av november kommer de kunna leverera beställda kalendrar.

– Det har varit väldigt mycket, tillräckligt för att jag är uppe sent på kvällarna och tidigt på morgonen.

”Unna sig något”

Chokladbollarna innehåller vegetabiliskt fett, dels för att hålla bättre under de 24 dagarna och dels för att fler med varierad kost ska kunna äta.

– Man får ha dem i kylen och så kan man plocka ut dem en stund innan så de får lite mer rumstemp. De håller väldigt bra och det är smidigt. Det blir inte så mycket svinn, säger Lisa Måring och tillägger:

– Vi heter ju fredag hela veckan, man ska kunna unna sig något varje dag och det blir lite stämningen inför jul.

LÄS MER:Stadsmuseet blev spökmuseum efter stängning

Kalendern har inte kommit ut än men redan nu kan Lisa Måring avslöja att de kommer sälja samma produkt nästa år.

– Och dessutom kommer man kunna beställa presentboxar hela året.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS