Spotify skär ned i personalstyrkan

Streamingtjänsten Spotify minskar sin personalstyrka med sex procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Beskedet kom efter att den amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg tidigare under måndagen rapporterat om att personalneddragningar låg i korten.

Medgrundaren och vd:n Daniel Ek släppte under eftermiddagen svensk tid ett pressmeddelande där han förklarade företagets nya linje. Likt många andra teknikföretag har Spotify varit tvungna att fokusera på lönsamhet snarare än tillväxt.

”Samtidigt som jag tror att detta är rätt beslut för Spotify förstår jag att, med vårat historiska fokus på tillväxt, många av er kommer att se detta som ett skifte i vår kultur. Men medan vi utvecklas och växer som ett företag så måste också vårat arbetssätt (utvecklas, GP:s anm.) samtidigt som vi håller oss sanna till våra kärnvärderingar.”, skriver Ek i pressmeddelandet.

ANNONS

Nära 600 tjänster försvinner

6 procent av arbetsstyrkan kommer att bli av med sina tjänster. Det motsvarar ungefär 600 personer. Under de närmaste timmarna kommer Spotify att arrangera möten med de berörda personerna.

Daniel Ek skriver vidare att han tar fullt ansvar för förändringarna, och är självkritisk till sitt agerande efter pandemin.

”Jag var för ambitiös i att investera över vår omsättningstillväxt. Och med den anledningen minskar vi vår arbetsstyrka med cirka 6 procent över hela företaget. Jag tar fullständigt ansvar för handlingarna som ledde oss hit idag”, skriver han.

LÄS MER:Här är världens rikaste personer 2023

LÄS MER:Jobbslakt hos Googles moderföretag

LÄS MER:It-jätten Salesforce säger upp tio procent av personalstyrkan

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS