Lackarebäcks äldreboende.
Lackarebäcks äldreboende. Bild: Martin Björklund

Attendo: Lackarebäcks äldreboende ska förbli tryggt

Svar till Lars Selin (V).

ANNONS

Vi vill driva Lackarebäckshemmet och är glada över att ha fått förtroendet av Mölndals kommun.

LÄS MER:Vi vill inte att Attendo ska driva Lackarebäckshemmet

Företrädare för Vänsterpartiet skriver att Attendo har polisanmält visselblåsare, det stämmer inte. Det som däremot stämmer är att det personalärende som fått medial uppmärksamhet har hanterats dåligt av oss.

Vi har vidtagit en rad åtgärder med anledning av det som har hänt. Vi har bett berörd medarbetare om ursäkt och vi genomför en landsomfattande utbildningssatsning för våra verksamhetschefer i meddelarskydd och uppförandekod. Detta för att säkerställa att det som har hänt inte sker igen. Samtal förs på verksamheterna om vilka skyldigheter och rättigheter man har som anställd. Att påtala brister ska vara en självklar del i vårt ständiga kvalitetsarbete.

LÄS MER:Många anställda väntas sluta när Attendo tar över Lackarebäcks äldreboende

Attendo är ett stort företag, där människor jobbar med människor. Och ingen människa är felfri. Det går att hitta exempel varje dag om man gräver i en verksamhet av vår storlek.

Det viktiga för mig är att vi alltid agerar professionellt och enligt de rutiner vi har satt upp. När vi brister, då ska vi tåla kritiken, men vi ska också lära oss och arbeta för att saker ska bli bättre.

LÄS MER:Förslaget: Privat äldreboende och nya bostäder i Fågelsten

Min absoluta övertygelse är att Lackarebäckshemmet fortsatt förblir ett tryggt hem och en attraktiv arbetsplats. Jag kommer att göra allt jag kan för att det ska bli så. För det krävs mer samarbete mellan det offentliga och privata, inte mindre.

Karolina Eriksson

Regionchef, Attendo

ANNONS