Efter flera års förhandling mellan oss på IF Metall och Tesla, har vårt tålamod tagit slut, skriver Zarko Djurovic.
Efter flera års förhandling mellan oss på IF Metall och Tesla, har vårt tålamod tagit slut, skriver Zarko Djurovic. Bild: Mike Stewart

Även Tesla måste förhålla sig till svenska arbetsregler

Tesla har sedan de etablerade sig i Sverige och Mölndal sagt nej till kollektivavtal, skriver Zarko Djurovic på IF Metall.

ANNONS

Vi i Sverige ska vara stolta över en stark tradition av bra arbetsvillkor för den som jobbar, där kollektivavtal som reglerar allt från löner till pensioner och försäkringar är norm. Det har gett oss en trygg arbetsmarknad för både den som jobbar och den som anställer, där företag konkurrerar på samma villkor och där man kan lita på att det som gäller idag också gäller imorgon.

Men Tesla har sedan de etablerade sig i Sverige – och i Göteborg och Mölndal – sagt nej till kollektivavtal och bryter därmed mot grundläggande principer på svensk arbetsmarknad. Efter flera års förhandling mellan oss på IF Metall och Tesla, har vårt tålamod tagit slut. Därför har vi nu varslat om strejk. Schyssta och säkra arbetsförhållanden måste gälla i Sverige, oavsett vilket land ett företags ägare sitter i. Det borde ett företag som Tesla förstå.

Zarko Djurovic, avdelningsordförande IF Metall Göteborg

LÄS MER:Tack till alla skyddsombud för att ni finns

LÄS MER:Arbetsplatsolyckorna ökar i Mölndal – här är några av händelserna 2023

LÄS MER:Ny kartläggning: Så påverkas företagen av brottslighet

LÄS MER:Företagarnas verklighet: bilinbrott, narkotika och oro för repressalier

ANNONS