Isbanan i Åby ska få väggar och tak. Nu vill Socialdemokraterna skynda på bygget.
Isbanan i Åby ska få väggar och tak. Nu vill Socialdemokraterna skynda på bygget. Bild: Camilla Walldán

Bygg den nya bandyhallen nu

Socialdemokraterna vill att bandybanan i Åby ska byggas in nu, samtidigt som simhallsbygget. Samtidigt anklagar de den grönblå majoriteten för beslutsvånda.

ANNONS

Bygget av en ny bandyhall i Åby skjuts på framtiden. Orsaken är att den grönblå majoriteten i kommunfullmäktige är oeniga och lider av beslutsvånda.

På fastighetsutskottets (LSU) möten har det visat sig att oenigheten är total. Vi socialdemokrater har föreslagit att bandyhallen / isstadion ska byggas samtidigt med att det nya badhuset byggs. Fördelarna är många – både ekonomiska och praktiska.

Läs mer: Beslutet: Bandybanan blir hall – kan stå färdig 2023

Eftersom badhuset och bandyhallen ligger intill varandra finns här stora samordningsvinster att hämta. Om maskiner, verktyg och personal redan finns på plats för att bygga badhuset är det både klimatsmart, ekonomiskt och tidsbesparande att utnyttja dem i samband med byggandet av bandyhallen / isstadion.

ANNONS

Medel finns. Eftersom Mölndals stad gör ett överskott på närmare 390 miljoner, så är finansieringen inget problem.

I vår S-budget har vi avsatt 100 miljoner till detta under 2021 och 2022. Med en ny hall skulle istid för allmänhetens åkning, träningstid för konståkning och bandyn öka.

För Socialdemokraterna,

Bernt Runberg (S), vice ordförande i lokalstrategiska utskottet (LSU)

Gun Kristiansson (S), ledamot i LSU

ANNONS