Stensjön.
Stensjön. Bild: Lotta Nyvall

Bygg en promenadbrygga vid Stensjön!

Som motionär och som går många promenader vid Stensjön, så saknar jag en trevlig, sjönära strandpromenad runt sjön, skriver signaturen.

ANNONS

Kära Mölndalsbor,

Visst har vi det bra här i Mölndal! Som förälder finns det massor utav lekplatser vi kan besöka. Som hundägare finns det flertalet hundgårdar att rasta sin hund i. För någon som älskar nybörjarkurser så kan jag både lära mig crawla och dreja. Men som motionär och som går många promenader vid Stensjön, så saknar jag en trevlig, sjönära strandpromenad runt sjön.

Innan jag blev mamma så sprang jag mycket till Gunnebo slott. Jag testade att springa via Herkulesgården men även via stigen som korsar tågrälsen, för att ta mig runt sjön. ingen av dessa rundor är särskild trevlig, och rundorna blir ironiskt nog lite för långa eller är inte anpassningsbar för barnvagn.

ANNONS

Därför föreslår jag kära Mölndalsbor, föräldrar, hundägare, motionärer och politiker: nu ökar vi möjligheten till bättre folkhälsa, vi gör Stensjön till en attraktiv sjö att promenera runt, bygg en brygga!

En brygga på södra sidan av sjön möjliggör att man kan gå hela varvet nära vattnet. Detta kommer att resultera i att fler människor vill gå varvet runt och vi möjliggör rörelse för både vuxna och barn. Vi kommer att se fler människor som promenerar eller tar cykeln till Gunnebo slott vilket kommer att minska bilåkandet. Stensjön är en fantastisk tillgång till staden och något vi kan ta tillvara på, på ett bättre sätt.

Föräldraledig som vill gå runt Stensjön

ANNONS