El och mat måste bli billigare – alla familjer har inte längre råd

På vintern är elpriserna jättedyra och mörkret faller jättetidigt och när elen är så dyr så kan dom inte göra sina skoluppgifter i mörkret.

ANNONS
|

Jag tycker att elpriserna och matpriserna är för dyra. Fattiga familjer med många barn har inte råd med maten som behövs för att barnen ska växa och må bra.

På vintern är elpriserna jättedyra och mörkret faller jättetidigt och när elen är så dyr så kan dom inte göra sina skoluppgifter i mörkret. Stora mataffärer behöver mycket el för att hålla maten på rätt temperatur och det drar jättemycket el. Därför behöver elen bli billigare!

Maten nu kostar mycket mer än för tre år sedan, till exempel bröd och frukt. En klase bananer kunde kosta 10 kronor och nu kostar det 30 kronor klasen. Fler exempel är kött, ett paket revbensspjäll kostade 79 kronor för tre år sedan och nu kostar det 119 kronor.

ANNONS

Vårt Sverige behöver utveckla elindustrin för att elen ska bli billigare så att dom som inte har så mycket pengar ska ha råd med elen och maten. Min familj har bra med pengar men alla familjer har inte det. Därför behöver elen och maten bli billigare.

Alvin

ANNONS