Elever ska inte behöva bli retade för sina kläder – börja med skoluniform i stället

Skolan är till för lära. Man ska inte behöva vakna och tänka på vad man har på sig bara för att vara rädd att bli till exempel retad.

ANNONS
|

Jag tycker vi borde skaffa skoluniform till alla skolor. Främst tycker jag årskurs 5 till gymnasiet borde ha det. Barn och ungdomar spenderar flera timmar för att fixa sig innan skolan, så borde det inte vara!

Skolan är till för lära. Man ska inte behöva vakna och tänka på vad man har på sig bara för att vara rädd att bli till exempel retad. I skolan ska vi bara lära oss och på raster umgås med kompisar. Varför ska man ha på sig fina och speciella kläder för att passa in och för att folk ska gilla en? Bara för att man kommer till skolan och inte bryr sig om hur man ser ut så ska man inte bli retad för det.

ANNONS

Det hade blivit mycket skönare för elever om de hade haft skoluniform. Oavsett vad man tycker om uniformen så spelar det ingen roll för alla tjejer har ändå samma kläder på sig och killar har samma kläder på sig.

Skoluniformen ska inte vara dyr. Folk kanske tänker att alla inte har råd men det är billigare att köpa en uniform än flera kläder, och med tanke på att folk köper dyra kläder för att hänga med i “trenderna” så skulle det vara mycket bättre att ha skoluniform, alla får betala exakt lika mycket.

Så på morgonen kommer inte barnen behöva vara oroliga för att gå till skolan på grund av vad de har på sig och slippa jobbiga kommentarer.

Hälsningar en tjej som vill ha det rättvist för alla.

ANNONS