Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Brigitta Lindqvist

För oss och framtidens generationer – börja ta ansvar!

I vårt samhälle är det medborgarna och konsumenterna som i grund och botten har all makt, och det är vi som har ansvar att ändra på våra vanor om jorden ska kunna vara beboelig i framtiden, skriver 15-åringarna.

ANNONS
|

Nuförtiden brukar folk snacka om klimatförändringarna som om de inte kan göra någonting, och att det är de stora företagen som släpper ut en massa koldioxid. Men då har de inte tänkt på en mycket viktig del av sammanhanget.

Företagen kan inte existera utan att privatpersoner köper av dem. Om ingen betalar dem för deras icke miljövänliga produkter måste de antingen bli bättre eller försvinna. Att beskylla företagen kan vara direkt skadligt, eftersom vissa skiter i att de är dåliga för miljön, för de är “bara en liten del”. Det är när alla tänker så som det blir skyhöga utsläpp och enorm förstörelse av miljön.

ANNONS

Vissa tänker då kanske att det är politikerna som måste göra något, men vem är det som väljer politikerna? Jo, de vanliga medborgarna (förutsatt att man lever i en demokrati). I vårt samhälle är det medborgarna och konsumenterna som i grund och botten har all makt, och det är vi som har ansvar att ändra på våra vanor om jorden ska kunna vara beboelig i framtiden.

För oss och de framtida generationernas skull, börja ta eget ansvar och hjälp till!

Melker och Brinck 15 år

ANNONS