Arbeten vid Grevedämmet. Bild från hösten 2023.
Arbeten vid Grevedämmet. Bild från hösten 2023. Bild: Lotta Nyvall

Grevedämmet har blivit en plats för långtidsförvaring av stenblock och rör

Ombyggnaden av Grevedämmet är en utdragen historia, varför är det så svårt att hålla tiden? undrar signaturen Skattebetalare i Mölndal.

ANNONS
|

Kan man hålla tiden?

Nej, varför ska man göra det, kan ju i värsta fall bara skapa förväntningar att det även ska ske i kommande projekt.

Mölndals kommun har under en ganska lång tid byggt om Grevedämmet, en för övrigt riktigt bra ombyggnad som helhet.

Men, som med mycket annat så har man lite tappat intresset när man är ganska nära målet och inte känner sig motiverad att slutföra det i tid.

Från början var planen att det skulle vara klart 2023, men nu skjuter man det på framtiden och har en fiktiv målbild med ”sommaren 2024”, även om skyltarna på plats fortfarande beskriver det som om det skulle vara klart förra året.

ANNONS

Det påbörjades 2020 och hade redan från start en otroligt lång färdigställandetid.

För oss som går där dagligen är det nu tydligt att området i stället har blivit en plats där man kan långtidsförvara stenblock, rör, material med mera. Otympliga högar av allt som man inte har plats för någon annanstans i kommunen och som man inte orkar flytta på.

Den väldigt populära vandringsstig utmed ån har stängts av och nu verkar det ganska tydligt ingen har jobbat med färdigställandet på flera månader.

För oss som passerar blir det för varje gång bara mer komiskt att man inte lyckas komma i mål när det är så lite kvar. Gående ser den stege som står placerad lite strategiskt utmed det nya betongfundamentet och som ska invagga passerande en insikt i att ”här jobbas det för fullt” även om den inte använts på några månader nu.

Området i sig är en del av hur man enkelt kan ta sig med cykel eller till fots mot Stensjön från Mölndal centrum, något som nu har varit delvis avstängt eller väldigt lerigt under en längre tid.

Varför kan man inte hålla tiden och det man tidigare lovat?

PS. Golden Gate byggdes på 4 år och 4 månader. DS.

Skattebetalare i Mölndal

LÄS MER:Mölndals stad: Sten och massor vid Grevedämmet ska återbrukas

ANNONS