Eleverna i Mölndals kommun borde få gratis busskort, tycker skribenten.
Eleverna i Mölndals kommun borde få gratis busskort, tycker skribenten. Bild: Lotta Nyvall

Inför gratis busskort för Mölndals elever

Avsaknaden av busskort gör att skolan inte är likvärdig för alla barn i Mölndal, skriver Elisabeth Rangmar.

ANNONS

Replik till ”Gratis busskort till alla barn i Västra Götalandsregionen” (Mölndals-Posten 8/6)

Jag håller kanske inte med om att Mölndals stad ska ge busskort till alla elever på grund av att de och deras föräldrar ska få sovmorgon. Däremot håller jag med om att Mölndals stad ska ge alla sina elever busskort av andra anledningar. I Göteborg får alla skolbarn gratis busskort, inte i Mölndal.

I Mölndal pratar man mycket om likvärdig skola och att det ska se samma ut och ges samma förutsättningar för alla elever i Mölndal.. Tyvärr blir det ju dock inte så när man har skolor som till exempel Toltorpsskolan som ligger lite mer avsides från centrum och från kultur- och idrottsutbud. Eleverna på dessa skolor kan inte promenera till alla aktiviteter och därmed får de inte lika stor möjlighet att ta del av kultur eller andra aktiviteter som andra skolbarn i Mölndal. På dessa skolor måste därför pengar tas från elevens skolpeng för att möjliggöra utflykter, kultur med mera.

ANNONS

På skolor i Mölndal som ligger mer centralt eller närmare till idrottscenter eller liknande behövs inte det.

Detta resulterar i en icke likvärdig skola för eleverna i Mölndals stad. Det vore kanon om alla – politiker, rektorer, lärare och vårdnadshavare – kunde dra i de trådar de kan så att Mölndals stad gör något åt saken och förbättrar möjligheterna för barnen i Mölndals stad.

Vänliga hälsningar,

Elisabeth Rangmar

ANNONS