Skolnämndens ordförande, Johanna Rantsi (M).
Skolnämndens ordförande, Johanna Rantsi (M). Bild: Camilla Moestedt

Johanna Rantsi (M): Det är min uppgift att peka på alternativet till Moderaterna

Svar till Lena B (Mölndals-Posten 29 augusti).

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Att skriva om vad som händer om de rödgröna skulle få makten är viktig upplysning för väljarna. Inte minst mot bakgrund av de stora konsekvenserna för samhällets utveckling och enskildas privatekonomi. Som riksdagskandidat är det min uppgift att peka på alternativet till den politik som Moderaterna går till val på. Valet står mellan fyra borgerliga partier som har enats om en politik som löser Sveriges problem och de rödgröna partierna som inte är överens om vägen fram.

Det har blivit dyrt att vara svensk.

Gränsen är nådd. Sverige är på väg åt fel håll, med rekord i dödsskjutningar, EU:s fjärde högsta arbetslöshet och skenande elpriser. Nu står Sverige inför ett avgörande vägval: Ska vi fortsätta som de senaste åren eller välja en ny kurs? Moderaterna har en färdplan med 250 reformer och åtgärder som ska få ordning på Sverige.

S sätter makten främst

Socialdemokraterna kommer alltid att ha makten främst och det politiska innehållet i sista hand. På område efter område har socialdemokraterna svikit sina löften, och i många fall gjort helt tvärtemot vad de lovade väljarna i några av partiets allra mest centrala frågor. Det handlar om ändrade turordningsregler i LAS, avskaffad värnskatt och förra valets stora fråga familjeveckan som aldrig blev av. Granskningen av S valmanifest från 2018 är det största löftessveket i modern tid. På 17 punkter svek partiet sina löften till väljarna.

Det finns mycket som vi kan vara stolta över i Mölndal. Vi bor och verkar i en av de mest attraktiva kommunerna i Västsverige och vi utvecklas av egen kraft. Men vi moderater vill mer.

Nya jobb ska skapas. Vårt mål är att 20 000 nya jobb skapas till år 2040. Med en politik för tillväxt och nya jobb kan kommunalskatten hållas låg och på sikt sänkas.

Alla ska vara trygga. Trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete med tidiga insatser skapar ökad trygghet. Oavsett ålder ska alla känna sig trygga i såväl offentliga miljöer som i sina hem. Samarbetet och arbetsmetoderna utvecklas ytterligare mellan skolan, socialtjänsten, kultur- och fritidsförvaltningen och polisen. Mer resurser ska läggas på att förebygga hedersrelaterat våld och våld i nära relationer.

Ska ha skola i världsklass

Utbildning är den bästa framtidsinvesteringen. Mölndal ska ha en skola i världsklass med mer kunskap, stärkt ordning och reda och tidiga insatser till dem som behöver mer hjälp. Samverkan ska stärkas mellan kommunen, näringslivet, gymnasie- och vuxenutbildningen för att skapa bättre förutsättningar för självförsörjning och framgångsrik integration.

Den 11 september har du ett val. Du har möjlighet att rösta fram en ny regering som får saker gjorda. En röst på Moderaterna är en röst för att få ordning på Sverige.

Johanna Rantsi (M)

Riksdagskandidat från Kvarnbyn, Mölndal

LÄS MER:Det här vill Merjem Maslo (M) göra i Mölndal – ny vision ska leda till 20 000 nya jobb

LÄS MER:Det här vill Stefan Gustafsson (S) göra för Mölndal: ”Vi behöver handlingskraft”

LÄS MER:SD-grundaren: ”Politiken är fortfarande densamma”

ANNONS