Joakim Tångeskog-Broström, ordförande Liberalerna Mölndal.
Joakim Tångeskog-Broström, ordförande Liberalerna Mölndal. Bild: Stig Hedström

L: Bortförklaringar från S och M

Som vanligt anser Socialdemokraterna och Moderaterna att de kan klappa Mölndalsborna och de andra partierna på huvudet genom att säga att det inte finns några större problem, tycker Joakim Tångeskog-Broström, ordförande Liberalerna Mölndal.

ANNONS

Replik till ”Tråkigt att L inte håller sig till verkligheten” (Mölndals-Posten 13/6).

Att i sitt svar i Mölndals-Posten komma med andra fakta som att antalet elever minskar och att jämföra Mölndal med Sveriges genomsnitt i stället för med förväntade elevresultat givet våra oerhört goda förutsättningar enligt skoldatabasen SALSA, är sätt att försöka flytta fokus och skönmåla – apropå hederlighet i debatten.

Kommunstyrelsens ordförandes (KSO) uttalande i Mölndals-Postens tidigare artikel – ”Något som vi har lyckats väldigt bra med är att kunna behålla all personal i skolan trots inflationen och lågkonjunkturen” – rimmar illa med verkligheten när 50 medarbetare fick lämna under 2023. Ungefär lika många förväntas sluta under 2024 för att skolnämnden ska hålla S och M:s budget. Liberalernas satsning på skolan är 9,2 miljoner kronor större än S och M:s, och inte 2 miljoner kronor som S och M skriver.

ANNONS

Sedan måste vi tyvärr lyfta påhoppen på vårt kommunalråd Elin Andersson som nämns i svaret från KSO med flera. Det är inte första gången som KSO gör sig besväret att peka ut Elin Andersson, som vid sammanträdet i kommunfullmäktige den 15 maj när han sa åt henne att skämmas. Vad gjorde hon? Jo, hon ställde frågor om Åbybadet, som baserades på att invånare har hört av sig och undrat om de långa köerna och öppettiderna. Harmlöst kan man tycka, men kommunstyrelsens ordförande kanske tycker att invånarna också ska skämmas som ställer frågor och förväntar svar av sina politiker?

Självklart tycker vi i Liberalerna att våra skolmiljöer är viktiga. Tråkigt att S och M försöker insinuera något annat om oss i sitt svar. Det är också märkligt att S och M:s företrädare skriver om skolnämndens gamla kunskapsmål ”om lägst godkända betyg” som att det fortfarande gäller, när de var med och beslutade om det nya målet med en annan formulering i den 14 december 2023. S och M tycks leva i en annan verklighet än alla oss andra.

Att vi Liberaler påstås svartmåla elevernas strävan och hårda arbete är ytterligare en populistisk härskarteknik från S och M. Liberalerna ser hur lärare, elever, föräldrar och andra i Mölndals skolor kämpar hårt varje dag, och de gör ett fantastiskt arbete. Men de saknar bättre förutsättningar. Något vi Liberaler gärna vill att S och M tar med sig in i budgetarbetet inför hösten. Det kommer vi att göra.

Joakim Tångeskog-Broström, ordförande Liberalerna Mölndal

LÄS MER:Tråkigt att L inte håller sig till verkligheten

LÄS MER:L: Det stämmer inte, Stefan

ANNONS