Läraren: Kläder efter väder tack!

Overall eller termoställ borde vara självklart när det är 5–6 grader ute, skriver en pedagog som uppmaning till kommunens föräldrar.

ANNONS
LocationMölndal|

Som anställd i skola i de lägre åldrarna är det förvånande att se hur det brister när det kommer till att klä barnen varmt när snön smälter bort.

Det är precis som att föräldrar får vårkänslor så fort solen tittar fram och overaller och termobyxor byts snabbt ut till tunnare jackor och överdragsbyxor.

Barnen måste alltid påminnas

Barnen i förskoleklass är 6 år och förväntas av vissa föräldrar klara av att klä sig rätt men smidigast vore en overall så att de både håller sig varma och torra när de leker på skolgården. Samma med barnen i lågstadiet.

I stället måste de ständig påminnas om fleecejackor, och barnen klagar på att det är kallt när de sitter och gräver på marken då överdragsbyxorna visserligen är vindtäta men inte håller kylan borta då de är tunna.

ANNONS

De barn som endast har jackor stänger inte dessa, det ständiga problemet år ut och år in, och de försöker smita undan de tjockare byxorna. Som barn gör.

Vi som pedagoger är inte med och klär på barnen som man gör i förskolan, men finns självklart till som stöd. Alla barn mognar också i olika takt och en del behöver mer hjälp än andra.

Föräldrar borde klä barnen bättre

Men den här envisheten som föräldrar fortsätter med, att klä barnen för tunt i mars är beklämmande.

Barnen blir kalla, näsorna rinner och hostan kommer. Som ett brev på posten. Visst kan det vara 5 graders skillnad på morgonen jämfört med mitt på dagen,

Men overall eller termoställ borde vara självklart när det är 5-6 grader ute.

Strunta i om de blir smutsiga, en bra overall klarar både lera, vatten och iskalla vindar.

En vädjan till de föräldrar som det spritter i kroppen på, våren kommer! Låt barnen hålla sig varma till dess!

Soliga, men kalla hälsningar:

Pedagogen

ANNONS