”Idrott är ett viktigt ämne och oavsett vad vi kommer jobba med i framtiden så ökar våra chanser att må bra om vi vänjer oss att röra på oss mycket redan nu.”
”Idrott är ett viktigt ämne och oavsett vad vi kommer jobba med i framtiden så ökar våra chanser att må bra om vi vänjer oss att röra på oss mycket redan nu.” Bild: Stefan Bennhage

Mer idrott i skolan ger oss bättre förutsättningar till framtiden

”Om vi får mer idrott så kommer vi att få mycket bättre kondition och hälsa i framtiden vilket kan leda till ett mycket bättre liv”, skriver femteklassaren.

ANNONS
|

Jag tycker att vi elever borde få mer idrott i skolan. Det är bra för vår hälsa och vi behöver röra på oss mer. Det gör ingenting om det blir längre skoldagar.

Ni vuxna vill också att vi ska vara utomhus mer, men vill ni inte att vi ska röra på oss mer i skolan? Vissa har inte råd med att gå i en sport som fotboll eller basket eftersom att det kostar pengar. Eller så har de inte tillräckligt med tid för det. Därför borde detta vara en del av undervisningen eftersom alla barn går i skolan.

Idrott är ett viktigt ämne och oavsett vad vi kommer jobba med i framtiden så ökar våra chanser att må bra om vi vänjer oss att röra på oss mycket redan nu. Psykologen Valeria Sabater skriver i en artikel att “med en promenad om dagen kommer du att förbättra både din fysiska och känslomässiga hälsa.” Om vi får mer idrott så kommer vi att få mycket bättre kondition och hälsa i framtiden vilket kan leda till ett mycket bättre liv!

ANNONS

Bättre kondition lika med ett snabbare samhälle

I min skola har vi bara en och en halv timme idrottstid i veckan! Och typ tio till trettio minuter av den går till att byta om. Det lämnar typ en dryg timme i veckan i skolan som vi kan röra på oss och lära oss flera sporter! Jag tycker att vi borde få ha minst två och en halv timme idrotts tid i veckan.

Med flera idrottslektioner så kan man variera vad det blir på idrotten mer så att de som inte gillar idrott kanske kommer att gilla det mer.

Och om vi får en bra kondition kan det leda till ett snabbare samhälle (med ett snabbare samhälle så menar jag att man kommer springa och cykla mycket mer istället för att gå eller leda cykeln) och mindre avgasutsläpp. Asså att vi kommer åka mindre bil och springa och cykla istället. Och det är väl en sak som ni vill ska hända?

Alltså så skulle vi få ett bättre liv och planeten skulle bli en bättre plats. Det är därför som jag tycker att vi borde få mer idrott i skolan.

Elev, årskurs 5 Västerbergsskolan

ANNONS