Intill gasverket i Rävekärr har MK Pionjär fått tillåtelse att anlägga en crossbanan. Skribenten tycker att det är feltänkt och farligt.
Intill gasverket i Rävekärr har MK Pionjär fått tillåtelse att anlägga en crossbanan. Skribenten tycker att det är feltänkt och farligt. Bild: Clara Tjärnberg

Nya politikerna: Sluta gulla med MK Pionjär

Se då till att flera elmotorcrossbanor hamnar någon annanstans, antingen i Mölndals stad eller i Härryda kommun. Det vore lämpligt i och med att ett eller två naturreservat tillkommit under dessa 5 års tvister.

ANNONS
|

I Mölndalsposten den 27:e januari 2023 uttalade sig ordförande för MK Pionjär Staffan Lindell angående flera elmotorcrossbanor på området Forsåker 1.176 i Mölndals stad.

Jag frågar mig varför MK Pionjär år 2019 inte satsade på en av de 7 områden där det inte finns något gasverk, vilket det gör på Forsåker 1:176. Det ska gudarna veta, mycket riskabelt!

Dessutom inkom ett förslag från plan– och exploateringsutskottet om utdömda områden kring Landvetter flygplats. År 2019 kanske det uppkom ett samförstånd med de då sittande politikerna i plan- och exploateringsutskottet, detta tror jag är fullt möjligt. Nu är det upp till de nya politikerna att stötta kommunens medborgare (eftersom vi röstat på er) att inte ”gulla” mer med MK Pionjär. Se då till att flera elmotorcrossbanor hamnar någon annanstans, antingen i Mölndals stad eller i Härryda kommun. Det vore lämpligt i och med att ett eller två naturreservat tillkommit under dessa 5 års tvister. Nämligen Rambo mosse och Hårssjön plus Bohusleden. Jag anger områden som är intressanta för MK Pionjär och politikerna i Mölndals stad.

ANNONS

1.Balltorp 1:106 1:14

2.Ranstorp 1:3

3.Sandbäck 1:60 (mycket intressant)

4.Sintorp 1:1

5.Sjövalla 1:135 vid Lackarebäcks Långvatten

6.Tulebo 1:6

7.Tidigare utredda och utdömda områden främst vid Landvetter flygplats

Jag anser att MK pionjär och politikerna i Mölndals stad frångår demokratins grundpelare = folkets vilja.

En orolig sakägare vid Alebäcken och gasverket (Swedegas AB).

D.S. har haft kontakt med räddningstjänst som kommer att komma med ett utlåtande längre fram i veckan.

Eva Norderney

ANNONS