Någon eller några hade kastat något mot vårt köksfönster och rutan sprack. Kostnaden får vi, skriver Lena och Matti Riukka.
Någon eller några hade kastat något mot vårt köksfönster och rutan sprack. Kostnaden får vi, skriver Lena och Matti Riukka. Bild: Janerik Henriksson/TT

Prata med era ungdomar

Vet du vad ditt barn gör på kvällarna? Vi tror inte att alla berättar allt hemma, skriver Lena och Matti Riukka i en insändare.

ANNONS

Fredag 9 februari klockan 19.50 smällde det till rejält hos oss. Någon skrek till här utanför, det lät som skrik av en tonåring. Vi visste inte först om vi vågade gå mot vårt kök. Det visade sig att någon eller några hade kastat något mot vårt köksfönster och rutan sprack. Någon hade träffat väggen med snöboll blandat med grus, någon annan fick in en fullträff mot fönstret. Ingen ångerfull människa stod utanför. Ändå hoppas vi att den eller de som gjorde det kände någon slags ånger, och får förutsättningar att bli en god samhällsmedborgare.

Naturligtvis så ringde vi till polisen. De tog emot en anmälan men ingen av dem brydde sig om att köra runt häromkring för att se om det var lugnt i området.

ANNONS

Kostnaden och allt besvär för byte av fönsterruta får vi – vi som satt hemma i lugn och ro och tittade på Rapport.

Vem bär ansvaret när det händer sådant? Vi vädjar till föräldrarna: Prata med era ungdomar innan de hamnar i värre brottslighet. De som vållade skadan vet var vi bor, det är bra om de gör rätt för sig. Först då kan vi gå vidare allihopa.

Lena och Matti Riukka

ANNONS