Pojke använder mobiltelefon smartphone iphone mobil mobiltelefoner mobiler
Pojke använder mobiltelefon smartphone iphone mobil mobiltelefoner mobiler Bild: Karl af Geijerstam

Problemet med skärmtid börjar hos föräldrarna

”Man ser föräldrar med barnvagn/kärra ute med sina barn givetvis håller de på med mobiltelefonen. Man måste förstå att barn lär av sina föräldrar”, skriver Roland i en insändare.

ANNONS

Det har blivit en stor nyhet av att små barn inte ska ha någon skärmtid. Jag förstår inte varför? Problemet börjar ju redan hos föräldrarna.

Hur ser det ut i dag? I stort sett alla går konstant och stirrar på sina mobiler. Jag bor själv granne med en lekplats och ser små barn med föräldrar komma, och vad gör dom vuxna? Sätter sig på bänken och håller på med sina mobiler. Ägnar ingen tid åt sina barn.

Man ser föräldrar med barnvagn/kärra ute med sina barn givetvis håller de på med mobiltelefonen. Man måste förstå att barn lär av sina föräldrar.

Som samhället ser ut i dag har nätet och sociala medier blivit ett beroende man kan jämföra det med en drog. Om inte vi vuxna ändrar detta beteende så kan vi aldrig kräva att våra barn ska göra det. För barnen blir det ett naturligt sätt att leva – så som de ju lärt sig under sin uppväxt.

Nätet har mycket positivt att hämta, men vi kanske inte ska glömma att vara sociala mot varandra på ett ”vanligt” sätt som vi var innan nätet fanns.

Roland

ANNONS