Forsebron – bilden är tagen innan den stängdes 15 augusti. En ny bro ska stå klar i augusti 2023.
Forsebron – bilden är tagen innan den stängdes 15 augusti. En ny bro ska stå klar i augusti 2023. Bild: Martin Björklund

Projektledarna för Forsebron öppnar för samtal och möjlig förändring av 751X

Rutten för 751X är noggrant planerad och följs lika omsorgsfullt upp, skriver projektledarna för ombyggnationen av Forsebron.

ANNONS
|

Svar till Vill se en annan sträckning för tillfälliga bussen.

Forsebron vid Gamla torget byggs just nu om till en ny och bättre bro. Under ombyggnationen är bron avstängd och trafiken leds om. En temporär gång- och cykelbro har byggts så att man kan ta sig fram över forsen under tiden.

Fyra miljoner kronor

Busslinje 751 har fått en ny sträckning när bron är avstängd. Detta påverkar två busshållplatser på Rygatan som trafikeras av en mindre buss (751X) under dagtid på vardagar.

Den mindre bussen går till Mölndalsbro via Pixbovägen och Kvarnbygatan, där också byte till ordinarie linjer kan ske. Det är Västtrafik som planerar ersättningstrafiken i samarbete med projektet.

ANNONS

Rutten för 751X är noggrant planerad och följs lika omsorgsfullt upp, och vi ser att vissa justeringar eventuellt kan behöva göras. Den väg bussen tar idag har bedömts vara den mest effektiva med hänsyn till avstånd och tid och har studerats och provkörts på plats. 751X är upphandlad av Västtrafik och projektet står för kostnaden eftersom vi stänger av bron. Priset är 16 170 kr/vardag + moms. För ett års drift (251 vardagar) blir det 4 058 670 kronor.

Minskar översvämningsrisken

Ombyggnationen av Forsebron är en del av upprustningen av forsen från Kvarnbyn genom Forsåker som görs för att minska risken för översvämningar, för att göra vattnet mer tillgängligt för Mölndalsborna och att förbereda för vattenkraft. Den nya Forsebron blir bredare och får en rakare sträckning som gör det lättare och säkrare att gå, cykla, åka buss och bil över bron.

Vi ses gärna på plats för att fånga upp om det är något i den nuvarande rutten av 751X som inte fungerar eller om fler frågor finns vad gäller kostnader för denna.

Mattias Andersson och Sofia Söderlund

Projektledare på Mölndals stad

LÄS MER:Nu stängs Forsebron av i ett år – tvingas lägga om trafiken

LÄS MER:Succé för nya Kvarnbynatta – se bilderna från festen här

LÄS MER:Bråk på krog – person sparkades i huvudet

ANNONS