”Det är också väldigt, väldigt vanligt med att det ligger cigaretter på marken, och det är så himla äckligt.”
”Det är också väldigt, väldigt vanligt med att det ligger cigaretter på marken, och det är så himla äckligt.”

Rök inte på offentliga platser – ni orsakar passiv rökning

”Man borde bygga fler rökrum där rökare får stå och röka. Men fler offentliga ställen bör också förbjuda rökning om det inte är i ett rökrum”, skriver en person som är trött på rökare.

ANNONS
|

Det är väldigt vanligt att folk står och röker vid offentliga platser, till exempel vid ett köpcentrum eller restaurang. Det är inte okej. Det luktar illa och det blir verkligen ingen trevlig miljö. Rökare måste ta hänsyn till andra människor och hur de mår av deras rökande.

Det är också väldigt, väldigt vanligt med att det ligger cigaretter på marken, och det är så himla äckligt. Man borde bygga fler rökrum där rökare får stå och röka. Men fler offentliga ställen bör också förbjuda rökning om det inte är i ett rökrum. Cigaretter borde inte heller säljas på så många ställen för att minska rökningen.

ANNONS

När någon röker andas de in högst en fjärdedel av röken, resten av den åker ut i omgivningen. De personer som är där och kanske aldrig rökt eller slutat röka blir påverkade av nikotinet och andra kemikalier som kommer från cigaretten. De blir passiva rökare, och om det upprepas många gånger så kan personen få samma hälsorisker som rökaren själv. Därför måste rökare bli färre, och så får de slänga sina fimpar där de hör hemma.

En trött shoppare

ANNONS