Kajsa Hamnén (M), ordförande skolnämnden, Stefan Gustafsson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Kajsa Hamnén (M), ordförande skolnämnden, Stefan Gustafsson (S), kommunstyrelsens ordförande. Bild: Anna Sigvardsson/Mölndals stad

Samverkan för Mölndal: Osaklig debatt om elevernas bästa

Vi hade hoppats på en saklig debatt om elevernas bästa. Men Liberalernas replik visar med all tydlighet – de vill något annat, skriver Samverkan för Mölndal.

ANNONS

Slutreplik: ”Bortförklaringar från S och M” (Mölndals-Posten 23/6).

Nu har den vackra sången om en blomstertid med lust och fägring stor klingat ut i Mölndals skolor. Nu nalkas den ljuva sommaren och en ljusnande framtid. Eleverna har gått på sommarlov, fyllda av förväntan om soliga dagar, bad och lek innan det är dags för höstens studier. Det är en fin tid – ljus och hoppfull. Vad gör Liberalerna då? Jo, de tycker att skoldebatten – engagemanget för våra barns framtid – ska föras på en så låg nivå som möjligt. Vem tjänar på det?

Som det kunskapsparti Liberalerna säger sig vara, hade vi hoppats att vårt inlägg, där vi sakligt redovisar hur vi ser på elevernas situation i Mölndal och deras framsteg, hade bemötts med ett lika sakligt svar. Vi lyfte fram det vi menar var felaktigheter i Liberalernas påståenden, och visade på fakta. Fakta som är lätt att verifiera sanningshalten i, såtillvida de inte klassificerar Mölndals stads officiella uppgifter som alternativ fakta?

ANNONS

Det svar vi nu fått från Joakim Tångeskog-Broström, ordförande för Liberalerna i Mölndal, är inget annat än ett lågvattenmärke i Mölndalspolitiken. I stället för att sakligt bemöta våra argument svingar Tångeskog-Broström hej vilt. Det talas om härskartekniker, skam och populism. Hans svar känns mörkt och bittert. Det trixas med siffror som gäller för en planperiod, inte nästa år. Och med pengar som fortfarande inte finns. Är det så här vi ska föra debatten framöver?

Vi kan bara hoppas att det faktum att Liberalernas ordförande nu ensam skriver under inlägget, och tappat sina tidigare medskribenter kommunalråd Elin Andersson och skolnämndens vice ordförande Marcus Claesson, indikerar att detta inte är Liberalernas samlade svar.

Vi vill passa på att önska ordförande Tångeskog-Broström en fin sommar, och uppmanar till en stunds reflektion. Vi hoppas på en annan debattnivå framöver – byggd på sakpolitiska överväganden. Det förtjänar elever och vårdnadshavare i Mölndal.

Stefan Gustafsson (S), kommunstyrelsens ordförande

Kajsa Hamnén (M), skolnämndens ordförande

Lisa Andersson (S), gruppledare skolnämnden

LÄS MER:L: Bortförklaringar från S och M

LÄS MER:Tråkigt att L inte håller sig till verkligheten

LÄS MER:L: Det stämmer inte, Stefan

ANNONS