Kameraövervakning i Balltorp.
Kameraövervakning i Balltorp. Bild: Lotta Nyvall

SD: Vi vill se fler trygghetskameror och poliser i Mölndal

Vi kommunpolitiker måste ta vårt ansvar och prioritera Mölndalsbornas säkerhet, skriver Sverigedemokraterna.

ANNONS

Hotet mot vårt öppna samhälle där säkerhet och trygghet sätts ur spel av terrordåd och gängkrig måste tas på största allvar.

Sprängningar, skjutningar och en eskalerande brotts- och våldsspiral har nu fått fäste även i Mölndals stad. Detta påverkar oss alla och det inskränker vår frihet och möjligheten att röra oss på gator, torg, i skolor och på våra arbetsplatser, men även i och runt våra hem.

Polisen uttrycker att risken för att oskyldiga kan komma att skadas allvarligt är stor, vi ser redan nu händelser i vår kommun där bomber och kulor i gänguppgörelser kan skada allmänheten allvarligt.

Med anledning av terrordådet mot svenskar i Bryssel ställde vi en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande kring om vi gör allt som står i vår makt och tar ansvar för säkerhet och trygghet i ett förebyggande syfte.

ANNONS

Vi fick bland annat svaret: ”Vi i Sverige har varit naiva”.

De åtgärder vi sett från Samverkan för Mölndal är främst fler trygghetsvärdar, mer belysning och fler vakter. Det är en bra början, men vi vill se ytterligare åtgärder, såsom: fler trygghetskameror och fler patrullerande poliser på våra gator och torg.

Vi kommunpolitiker måste ta vårt ansvar och prioritera Mölndalsbornas säkerhet.

Sverigedemokraterna Mölndal

Martin Linder Lood, ordförande

Marie Omström, vice ordförande

ANNONS