Genrebild.
Genrebild. Bild: Jenny Ingemarsson

Se de som jobbar i jul!

Äntligen skollov, julledigt och lugn och ro.
Så ser det ut för väldigt många i Sverige. Men det finns också en hel del som jobbar på precis som vanligt och många som har sina tuffaste arbetsdagar på året.

ANNONS
|

Utan LO-förbundens medlemmar skulle samhället stanna. Vården, kollektivtrafiken, handeln. I alla dessa branscher och många fler så är jul- och nyårstider inte annorlunda mot vanliga tider. I handeln är det till och med den mest intensiva tiden på året.

Därför ber vi er som kan och ska njuta av er ledighet att göra livet lite lättare för de som jobbar. Ge dem lite uppmuntran, ett leende och försök att tänka på deras arbetsmiljö.

Under helgerna har fler tid att besöka sina äldre. Träffar ni på äldreomsorgens personal i samband med det så kom ihåg att det inte är deras fel om de har för lite tid med din anhörige. Inom kommuner och regioner gör ”hälsosamma scheman” att fler blir sjukskrivna på grund av stress och press. Dessutom skjuter inte regeringen till pengar vilket leder till nedskärningar. Arbetskamraterna blir inte fler. Lönen blir inte högre.

ANNONS

Vi vet att många har tufft ekonomiskt just nu på grund av kostnadskrisen med höjda priser, räntor och hyror. Eftersom många har det tufft ekonomiskt kommer det vara hårt tryck på mellandagsrean. Om du handlar något då så passa på att göra livet lite lättare för de som jobbar. Tänk på att vara förberedd när du kommer fram till kassan så det är lätt för personalen att scanna varor och ta betalt. De tuffa tiderna har även drabbat personalen i detaljhandeln hårt. Det är inte sällan de tvingas jobba deltid och har svårt att leva på sin lön. Så ge dem ett tack och ett leende när du handlar, det kostar inget.

Till sist vill vi från LO-facken tacka alla er som dygnet runt, året runt får Sverige att fungera.

God jul och gott nytt år önskar LO-facken i Mölndal

Sara Claesson Dimitrijeva, ordförande LO-facken i Mölndal

ANNONS