Varför kan inte kommunen säkerställa att man håller upp arbetet i 2 timmar just denna dag när det är skolavslutning?
Varför kan inte kommunen säkerställa att man håller upp arbetet i 2 timmar just denna dag när det är skolavslutning? Bild: Elin Gustafsson

Tack Mölndal – bygget av nya fotbollsplanen förstörde skolavslutningen

Sommaravslutningen genomfördes i konkurrens med högt ljud och byggtrafik, skriver signaturen Förälder på Katrinebergsskolan.

ANNONS
|

Det byggs nytt i Mölndal. Det är glädjande. Katrinebergsskolan skall få en helt ny skola för barn med behov av stöd. I samband med detta rev man planenligt skolans fotbollsplan. Projektansvarig uppgav att man skulle bygga en ny fotbollsplan tidigt i bygget.

Månaderna gick. Vid ytterligare kontakt med Mölndal framkommer det att snön försenat bygget. Veckor gick. Vid ytterligare kontakt tydliggjorde man att man skulle slutföra grusplanen vecka 15 (för att sedan bygga klart plastgräset i sommar). Sedan dess? Inget. Man har dragit kablar för elljus men inget mer.

Men i dag är det skolavslutning! Alla barn skall sjunga, har klätt upp sig och är taggade. Vad händer då? Man börjar bygga fotbollsplanen. Exakt samma dag och tid. Man gräver, lastar av och kör in tung trafik i närheten av avslutningen.

ANNONS

Sommaravslutningen genomfördes i konkurrens med högt ljud och byggtrafik.

Skolavslutningen för sommaren pågår i 2 timmars tid. Varför kan inte kommunen säkerställa att man håller upp arbetet i 2 timmar just denna dag? Varför kan man inte vara ärlig med sina intentioner med bygget av fotbollsplanen?

Glad sommar Mölndals stad. Hoppas ni får en bra sommar och vi kan förvänta oss bättre kommunikation framöver. Eller som mitt ena barn sa: ”Varför skall de bygga fotbollsplanen just i dag när de inte gjort det på hela året?”

Förälder på Katrinebergsskolan

ANNONS