Vy från Mölndals bro. Arkivbild.
Vy från Mölndals bro. Arkivbild. Bild: Elvira Linderot

Västtrafik separerar Mölndal från Göteborg

”Det får inte bli verklighet att Mölndal tappar invånare och företag på grund av svårigheter att ta sig dit”, skriver signaturen ”Nybliven Mölndalsbo som överväger att lämna”.

ANNONS
|

Färre och inställda spårvagnar, ersättningsbussar som inte dyker upp och trångt i vagnarna.

Mölndals idyll, med goda kommunikationer till Göteborg och bara några minuter från Korsvägen, har lockat många att flytta hit.

Efter att Västtrafik dragit in spårvagnarna efter sommaren har Mölndal blivit mer och mer avskiljt från Göteborg. Många väljer nu att ta bilen till jobbet eller överväger att flytta närmare Göteborg för att få en mer tillförlitlig transport i vardagen.

Vid inställda avgångar är alternativet att ta tåget till Liseberg eller Centralstationen, vilket förutsätter att man kan ta sig till Mölndals station, annars är rekommendationen att ta buss via Linnéplatsen. Är det rimligt att resenärer måste räkna med minst dubbelt så lång restid varje gång de försöker ta sig till eller från Mölndal?

ANNONS

Med den oförutsägbara spårvagnstrafiken till och från Mölndal behövs omedelbara åtgärder för alternativa kommunikationsmöjligheter till andra förbindelser. Det får inte bli verklighet att Mölndal tappar invånare och företag på grund av svårigheter att ta sig dit.

Västtrafik bör därför etablera en busslinje mellan Mölndals innerstad och Korsvägen för att möjliggöra en mer driftsäker transport mellan kommunerna.

Nybliven Mölndalsbo som överväger att lämna

Läs Västtrafiks svar här:

LÄS MER:Västtrafiks kris: Mölndal förlorar en spårvagnslinje i höst

LÄS MER:Fulla och kvava spårvagnar: Det nya normala för Mölndal?

LÄS MER:Halka i Mölndal – flera busslinjer påverkade

LÄS MER:Busslinje 25 kommer köra till Balltorp igen

ANNONS