Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyheter
2021-01-29

Ikväll dansar Mölndalstjejerna latino i TV4:s Talang: "En helt fantastisk upplevelse"

Dansgruppen Magic girls stod framför juryn i höstas och ikväll dansar de inför tv-publiken i TV4:s program Talang. Eklandatjejerna Olivia och Martina är lite hemlighetsfulla om sitt framträdande. – Det som vi framför har inte hänt innan, handlingen i numret är lite annorlunda, säger Olivia Quinn, tolv år.
Nyheter
2021-01-16

Tunt med is i Mölndals-området: "Viktigast är att aldrig ge sig ut ensam"

Isarna är överlag tunna med undantag för två sjöar på högre höjd i kommunen, vilka har uppåt åtta centimeter tjock is. Sällskap, kunskap och utrustning ska alltid med ut på en fryst sjö. Minusgrader och strålande sol gör frågan aktuell om det är ok att ge sig ut på isarna på sjöarna runt om i kommunen.
Nyheter
2021-01-16

Maskerade sig med mönstrad bandana – killar döms för flera butiksrån

Två unga killar döms för fyra rån och två rånförsök i Mölndal och Göteborg förra året. Båda killarna har kopplingar till Mölndal, den äldre döms till fängelse och den yngre till ungdomsvård. Den 13 maj förra året skedde det första rånet i en servicebutik i Göteborg och två dagar senare rånades två servicebutiker i Mölndal – med tio minuters mellanrum – där båda butiksbiträdena hotades med kniv.
Nyheter
2021-01-12

Rimfrost hindrar spårvagnstrafiken: "Väldigt få vagnar har kunnat gå till Mölndal"

Få spårvagnar har kunnat ta sig till Mölndal efter nattens väderomslag som lagt is på spåren. Det är stora förseningar i spårvagnstrafiken, vilka väntas hänga i långt fram på dagen enligt Västtrafik. – Det är väldigt få vagnar som har kunnat gå ut till Mölndal från Korsvägen.
Nyheter
2021-01-02

Hotas av vräkning – åkte på semester istället för att betala hyran

En trebarnsmamma har överklagat hyresvärdens beslut om vräkning. Kvinnan hänvisar till ekonomiska problem, men har samtidigt varit iväg på en längre semester utomlands. Hyresvärden har fått rätt av hyresnämnden i Göteborg att säga upp kvinnan som började slarva med sina hyresinbetalningar för mer än ett år sedan, det skriver tidningen Hem & Hyra.
Nyheter
2021-01-01

Mölndalsstyrka på plats vid raset i Norge: "Vi fortsätter till mörkrets inbrott"

En styrka på 14 personer från räddningstjänsten i Mölndal är just nu på plats vid raset i Ask utanför Oslo, för att hjälpa till i arbetet med att hitta saknade. En person hittades avliden i en byggnad under nyårsdagen. Det var natten den 30 december som ett jordskred inträffade i Ask utanför Oslo, då ett område helt plötsligt kollapsade och drog med sig hus i ett bostadsområde ner i kvickleran.
Nyheter
2020-12-30

Munskydd bör bäras i rusningstrafik: "I första hand är det den enskildes ansvar"

Munskydd rekommenderas att bäras i kollektivtrafiken under rusningstid morgon och eftermiddag och gäller alla från 16 år och uppåt, enligt de nya råden som kom från Folkhälsomyndigheten under onsdagen. Rekommendationen om att använda munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari kom upp som en del av regeringens coronarestriktioner den 18 december. I dag gick Folkhälsomyndigheten ut med den rekommendationen som ett nytt allmänt råd.
Nyheter
2020-12-18

Inför munskydd i kollektivtrafiken: "Klart det blir en utmaning"

Västtrafik menar att de nya restriktioner där resenärer i kollektivtrafiken rekommenderas att bära munskydd under rusningstid blir en utmaning och de efterlyser vägledning. På fredagseftermiddagen gick regeringen ut med nya coronarestriktioner, där de bland annat rekommenderar munskydd under vissa tider när det är många som pendlar. – Vi rättar oss efter de rekommendationer som regeringen gick ut med.
Nyheter
2020-12-08

Försvarets gröna ambulanser kan komma att rulla i Mölndal

Gröna ambulanser kan komma att ses runt om i regionen, även i Mölndal, då Försvarsmaktens ambulanser återigen står till förfogande. I våras ryckte Försvarsmaktens gröna ambulanser in och stärkte upp i arbetet med covid-19-patienter i Göteborg. Nu är två gröna ambulanser åter i rullning och då i hela Västra Götalandsregionen.
Nyheter
2020-12-01

Läkare på sjukhuset kan ha smittat 13 med covid-19 – avskedades

En läkare på Mölndals sjukhus vägrade gå hem från jobbet trots uppenbara covid-19-symtom under ett par dagar i oktober. 13 personer insjuknade och nu anmäls den numera avskedade läkaren till Ivo. Det var i slutet av oktober som en läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal gick till sitt arbete med symtom som uppenbart kunde överensstämma med covid-19.
Nyheter
2020-11-04

Kändes igen på film vid bilinbrott – nekar i polisförhör

En man identifierades på övervakningsfilm när han bröt sig in i en skåpbil på Norra Ågatan för ett år sedan, men mannen nekar till brott. Nu åtalas mannen för tio bilinbrott, varav åtta skett efter inbrottet i Mölndal. Den sista oktober förra året såg ett vittne när en man med huva öppnade förardörren till en parkerad bil på Norra Ågatan i centrala Mölndal.
Nyheter
2020-10-31

Flykt från björkpollen i Mölndal blev bok om okända Härjedalen

En flykt från björkpollen, begränsat resande och en entusiastisk bibliotekarie resulterade i en bok om Härjedalens mer okända sidor. – Jag skriver om det som inte finns hos turistbyrån, säger Kristina Svensson, författare. På våren när björkpollen blir svår att hantera brukar Mölndalsbon Kristina Svensson fly, åka till södra Frankrike och skriva reseguider.
Nyheter
2020-10-31

Två döms för rån och bortförande av Mölndalsbo

En Mölndalsman utsattes för hot om dödligt våld under de timmar han frihetsberövades i maj. Nu döms två män till fängelse för två fall av rån och människorov. En natt i maj var en man på väg hem från krogen när han två maskerade män kom springande och ropande: "vi hugger dig, vi hugger dig" och tog med mannen in i en park.
Nyheter
2020-10-21

Dödshotade före detta vittne vid sopcontainer

En kvinna hotades till livet av den man hon tidigare vittnat mot när de av en tillfällighet möttes vid en sopcontainer i Kållered. Nu åtalas mannen för övergrepp i rättssak. En tidig kväll i slutet av juni stannade en kvinna och hennes dotter vid en container i närheten av deras bostadsområde för att slänga skräp.
Nyheter
2020-10-02

Besöksrekord mitt i pandemin: "Det finns ingen annanstans att ta vägen nu"

Högsta besökssiffran inträffade mitt i pandemin när 235 personer gästade den ideella föreningen i Kvarnbyn under en månad. – Ju mer samhället stänger ner desto mer gäster får vi, säger Caroline Bergagård, föreningen Hela människan. Besöksrekord konstaterades hos ideella föreningen Hela människan i juni månad – mitt under pandemin och innan sommarstängningen.
Nyheter
2020-09-21

Dödshotade och spottade polis i ansiktet – döms

En man uttalade dödshot och spottade mot polisen när han omhändertogs för att ha stört arbetet med att hjälpa hans skadade vän. Mannen menar att han inte förstått att de var poliser. En man från Mölndal och en vän befann sig utanför en krog i centrala Göteborg i oktober förra året, när de blev misshandlade av ett gäng och vännen skadades svårt.
Nyheter
2020-09-11

15-åring rånad i gångtunnel – två jämnåriga döms

En 15-årig kille tvingades under hotliknande former att lämna ifrån sig sin cykeln i en gångtunnel vid Lindome station. Nu döms två jämnåriga killar för rånet. Vid 18-tiden den 6 juli var en 15-årig kille på väg från biblioteket på cykel när han stoppades av två för honom okända killar, en på cykel och en utan.
Nyheter
2020-09-10

Mildrat straff för misshandel och hot

Trots att den utsatta kvinnan ändrat sin historia slår hovrätten fast brottet men mildrar straffet – från fängelse till villkorligt – för den man som dömts för misshandel och hot om att borra kvinnan i huvudet. Mölndals-Posten berättade i början av året att en man i 55-årsåldern dömts till fängelse i tre månader för att i september 2018 misshandlat och hotat en kvinna. De båda ska ha känt varandra sedan många år och kvinnan var vid tillfället inneboende hos mannen.
Nyheter
2020-09-08

Fortsatt länsning i Mölndalsån: "Vi tror att det är flera utsläpp"

Efter drygt två veckor är utsläppet i Mölndalsån fortsatt ett mysterium. – Vi fortsätter söka efter utsläppskällan, säger Ylva Fägerås, miljöinspektör Mölndals stad. Ett okänt ämne upptäcktes i Mölndalsån, i höjd med Södra Ågatan, på måndagsförmiddagen den 25 augusti.
Nyheter
2020-09-08

Nytt datum för protest mot marknadshyror – hålls corona-anpassat

Demonstration mot marknadshyror hålls på lördag den 12 september på Mölndals torg och då är protesten corona-anpassad, det skriver Hem & Hyra på sin hemsida. Demonstrationen riktar sig mot januariavtalet och regeringens planer på att införa marknadshyror i nyproduktion från den 1 juli nästa år. Arrangören 18 april-kommittén, ett bostadspolitiskt nätverk, hade tänkt att genomföra protesten i april men den sköts upp på grund av pandemin.
Nyheter
2020-08-27

Rattfull körde ner lyktstolpe – fick fängelse

Två månaders fängelse blev domen för den alkoholpåverkade kvinna som körde ner en lyktstolpe nära en skola i Lindome på Lucia-dagen. Det var den 13 december förra året som kvinnan kom körande på Marmorvägen och sedan körde in i en lyktstolpe nära Valåsskolan. Kvinnan hade vid tillfället en alkoholkoncentration i blodet som uppgick till nästan 2,0 promille.
Nyheter
2020-07-13

Provsvar dröjer ytterligare – fortsätt koka dricksvattnet

Provsvaren på vattnet dröjer till fredag och därmed uppmanas boende i västra Kållered att fortsätta koka sitt dricksvatten. Det var i torsdags som kommunen meddelade att en rutinkontroll av det kommunala vattnet visade förhöjda bakterierhalter, och kommunen uppmanade alla boende väster om Ekenleden att koka vattnet innan användning. Svaren på de prover som togs i slutet av förra veckan skulle egentligen ha kommit in i början av vecka 29, men ändrades först till nu på torsdag.
Nyheter
2020-07-07

Mordbrännare döms till fängelse

Den man som nyligen greps för mordbrand – efter att satt eld på lastkajen vid restaurang Tegel i Krokslätt i april – döms nu till fängelse i två år. Två bränder startade i Krokslätt på fredagskvällen den 24 april. Branden i en container på Fredrikdalsgatan kunde räddningstjänsten snabbt släcka, medan den branden som startat i sopkärl under ett tak vid restaurang Tegel spred sig till byggnadens konstruktion.
Nyheter
2020-07-05

Lackarebäcksbron avstängd i åtta veckor – för all biltrafik

Lackarebäcksbron över E6 ska renoveras och stängs av för all biltrafik i åtta veckor med start vecka 33. "Räkna med köer", skriver kommunen på sin hemsida. Renoveringen av bron vid Lackarebäcksmotet startar andra veckan i augusti och pågår fram till och med månadsskiftet september/oktober.
Nyheter
2020-05-21

Priya kan vinna Robinson på söndag: "Nu börjar folk gilla mig också"

Bifrostbon är en av fyra som gör upp om en finalplats i det sista avsnittet av Robinson på söndag. – När jag blev topp tio, vid sammanslagningen, då tänkte jag att nu gör jag allt för att ta mig till final, säger Priya Svang. Det sista avsnittet av Robinson, som sänds på TV4 på söndag, inleds med ett så kallat öråd där en av deltagarna ska röstas ut.
Nyheter
2020-04-15

Robert dog av covid-19: "Vi trodde att han var skyddad på sitt boende"

Robert Sjögren hade inte varit utanför dörren till sitt gruppboende sedan i januari, men trots det blev han smittad. Under påskhelgen avled Robert i covid-19 och hans anhöriga är kritiska till hur de ansvariga på gruppboendet hanterar coronakrisen och hur Robert kunde smittas i sitt hem. När 60-åriga Robert Sjögren konstaterades smittad av covid-19 gav läkarna beskedet att han var väldigt svag.
Nyheter
2020-04-07

Livsmedelsföretag donerar skyddsutrustning

En större mängd skyddsmaterial – som blivit liggande i en av företaget Pauligs fabriker – har nu skänkts bort och kommer att göra nytta i vården istället. Över 3 700 skyddshandskar, 2 400 armskydd, 1 100 munskydd har donerats från Pauligs till sjukvården, det meddelade företaget i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. Idéen att samla ihop skyddsmaterial fick Bo Jonsson, tillträdande produktionschef på Pauligs fabrik i Mölndal där Santa Maria kryddor produceras, när han nyligen besökte en av företagets andra anläggningar.
Nyheter
2020-03-26

Trots tomma hyllor: "Det finns jättemycket toapapper"

Det finns gott om toalettpapper trots att det i Mölndal – precis som i hela landet – knappt finns en ruta toalettpapper att hitta i butikerna sedan hamstringen började. – Den stora utmaningen är att få upp varorna på hyllan, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop. Sedan coronakrisen blev ett faktum i Sverige påbörjades hamstringen av diverse varor.
Nyheter
2020-03-15

En pensionär smittad på Fässbergshemmet: "De är i karantän på sina rum"

En pensionär konstaterades smittad av covid-19 på Fässbergshemmet i lördags morse, det några dagar efter att en anställd fått diagnosen. – De boende är satta i karantän på sina rum på den enheten, säger Anna Hiller, kommunikationschef på Mölndals stad. I onsdags konstaterades att en i personalen på Fässbergshemmet var smittad av coronaviruset, covid-19.
Nyheter
2020-03-14

Äldre kvinna död i corona – första dödsfallet i regionen

En äldre kvinna har avlidit i sviterna efter coronaviruset, det meddelade Sahlgrenska Universitetssjukhuset på lördagsmorgonen. Det är det första dödsfallet i Västra Götaland. På lördagsmorgonen meddelades att den avlidna kvinnan hade flera andra sjukdomar och har under en tid vårdades på intensiven på Sahlgrenska.
Nyheter
2020-03-11

Ölbryggeri stänger ner: "Vi vill inte riskera gästernas hälsa"

Bryggeriet Odd Island brewing & Taproom i Lindome stänger ner sin verksamhet för gäster på grund av coronaviruset, det meddelade företaget på onsdagseftermiddagen i ett pressmeddelande. Efter att Folkhälsomyndighetens uppdaterat riskspridningen av coronaviruset till mycket hög, beslutade det Lindomebaserade ölbryggeriet på onsdagen att stänga ner sitt taproom ett par veckor. – Vi känner att vi inte vill riskera vår eller någon av våra gästers hälsa och väljer därför att stänga Taproomet i några veckor.
Nyheter
2020-03-04

Rastade hunden på fel ö – dömdes för brott

Ett par som akut behövde rasta sin hund på en ö i Göteborgs skärgård dömdes för brott mot skyddslagen, då ön är ett skyddsobjekt och det är olagligt att gå iland. Det var en sommarkväll i slutet av juli 2018 som ett par, en kvinna från Mölndal och en man hemmahörande i Göteborg, gick iland på skyddsobjektet Känsö Torn i Göteborgs södra skärgård. Efter att någon larmat att personer observerats i närheten av fyren på ön kom militärpolis till platsen och förhörde paret.
Sport
2020-02-25

Slog nioåriga sonen i skolan – döms för misshandel

En man som slagit sin son i en skola i Mölndal har dömts av Göteborgs tingsrätt för misshandel. Mannen har menat att avsikten var att klappa sonen på axeln, men vittnesuppgifter talar emot den förklaringen. Skolans rektor har i anmälan uppgett att pappan, som skulle hämta sin då nioåriga son på skolan en dag i mars förra året, var stressad och ryckte i pojkens arm på skolgården för att skynda på honom.
Nyheter
2020-02-19

Polisen ökar närvaron vid Mölndals bro

Signaler om otrygghet vid Mölndals bro har gjort att polisen, sedan sportlovsveckan, har ökat sin närvaro på platsen. – Vi är inne och pratar med folk, och vi är där olika tider på dygnet. Det går inte att förutse när nästa patrull kommer – det kan vara fem minuter senare, 30 minuter eller två timmar, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare i lokalpolisområde Storgöteborg syd.
Nyheter
2020-02-15

SMHI varnar för stora regnmängder och kraftiga vindar – "kan ge trafikstörningar"

Oväder med stora regnmängder och hårda vindbyar är på gång in över landet med början under lördagskvällen. – Lokalt kan det komma upp till 50 millimeter regn, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI. SMHI har under lördagen gått ut med klass 1 varningar – när det gäller vind, regnmängd och höga vattenflöden – längs med västkusten inför det kommande dygnet.
Nyheter
2020-02-10

Två häktade för mordförsök efter knivskärningen i centrum

Misstankarna har under helgen stärkts mot de två personer som greps efter att en man knivskurits i centrala Mölndal i torsdags, och de sitter nu häktade. Det var strax innan klockan 08. 00 på torsdagsmorgonen som en blodig man påträffades med en knivskada i armen på Broslättsgatan vid Mölndal galleria.
Nyheter
2020-01-21

Två döms för misshandel på ungdomshems toalett

Två män döms för misshandel av en jämnårig man på Fagereds ungdomshem i Lindome sommaren 2018. I förra veckan kom domen mot de två unga män som misshandlat en annan ung man inne på en toalett på ungdomshemmet en dag i juli 2018. Målsägaren har berättat att de två männen höll kvar honom på platsen och slog honom i ansiktet – den ena slog med knytnäven och den andra med öppen hand – vilket orsakade smärta och rodnad.
Nyheter
2020-01-18

Konkursade Teknikmagasinet har en köpare – ett bud kom igår fredag

– Jag pratar med intressenter och det kom faktiskt in ett bud igår, säger Bo Söder, konkursförvaltare, till Mölndalsposten. Budet innebär nytt hopp för Teknikmagasinet i Mölndals galleria. Företaget Ambia tradings group ab:s bud på Teknikmagasinet kom in sent igår på fredagseftermiddagen.
Nyheter
2020-01-14

Kritik mot föreslagen hyreshöjning: "Det är mycket högt"

Mölndalsbostäders förslag på hyreshöjning går inte hem hos Hyresgästföreningen. – Jag trodde faktiskt att Mölndalsbostäder skulle hålla sig på en rimligare nivå, säger Dan Magnusson, sekreterare Hyresgästföreningen Mölndal. Den föreslagna höjningen är inte bara högre än förra årets förslag, det är den högsta på länge.
Nyheter
2019-12-26

Patricia hyllar kvinnan i bilder

Själva fotograferingen är en slags spa-upplevelse för de kvinnor som syns i fotoutställningen ”Hyllning till kvinnan i dig och i mig”, men bilderna väcker också andra känslor i lokalerna på Södra porten i Mölndal. – Själva processen är en boost för de här kvinnorna på bilderna, för att lyfta dem, ett slag foto-spa. Det är ett sätt för dem att fortsätta sin personliga utveckling, säger Patricia Mellin, fotografen bakom utställningen, som fotograferat ett 40-tal kvinnor, varav 15 är med i utställningen.