Mette Muhli vinterbadar i Stensjön
Mette Muhli har hittat ett Mölndalsgäng som hon vinterbadar med varje vecka, bland annat i Stensjön. Bild: Anna Edlund

Hon hoppas på en konsthall i Mölndal: ”Det är något som saknas”

Mette Muhli är nyinflyttad till Mölndal och trivs i sin nya kommun – men det finns vissa saker hon skulle vilja ändra på.
– Det finns många bra fritidsaktiviteter, men jag saknar konsten, säger hon.

ANNONS

Hur hamnade du i Mölndal?

– Jag har bott i Göteborg i många år och sen fick jag en bonusfamilj, och så flyttade vi hit. Jag och min partner hittade ett litet radhus här. Jag är från början från Norrbotten, men har flyttat runt mycket i mitt liv.

Hur trivs du i området?

– Jag trivs jättebra med närheten till naturen och sjöarna. Jag bor nära Herkulesgården och det är ett väldigt trevligt område. Det jag saknar är konsten, det vore en extra bonus om man kunde få till något här i krokarna.Jag tycker att det skulle finnas en konsthall i Mölndal. Jag har sett den lilla biografen och biblioteket, som är fantastiskt fint, så det finns mycket att upptäcka.

Varför vill du ha en konsthall i Mölndal?

–Människan behöver konsten. Det finns en del offentlig konst har jag sett, men en kommun behöver ha en offentlig konstverksamhet. Jag tycker att det skulle vara ett så fint komplement till allt det som finns i Mölndal. Här finns väldigt bra fritidsaktiviteter, men jag tycker att kultur och konst är lika viktigt. Jag vill kunna uppleva kultur hemmavid, och inte behöva åka iväg alltid.

Vad är dina förhoppningar för 2021

– Att vi ska få vara friska och kunna träffas igen. Jag behöver skapa mig ett Mölndalsnätverk som är lite större också. Vi är ett gäng som träffas och vinterbadar ihop varje vecka, men det blir roligt när man kan träffa mer folk igen. Jag vill upptäcka mer av min nya kommun.

Mette Muhli

Ålder: 43 år.

Bor: Gunnebodal.

Familj: Stjärnfamilj med partner och två bonusbarn.

Jobbar: Intendent på konstmuseet i Skövde och jobbar numera hemifrån. Har också varit verksam som fotograf.

Intressen: Yoga, vinterbad och konst.

ANNONS