Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Sjölund var med om en exceptionell händelse på E6. Bild: Kent Randau
Robert Sjölund var med om en exceptionell händelse på E6. Bild: Kent Randau

Robert Sjölund: Jag tappade plånboken på E6 – då blev Bengt från Kållered min stora hjälte

Det var inte en barkbit som virvlade iväg från mitt biltak. Det var väldigt mycket pengar. Då är det tur att Bengt från Kållered finns.

Häromveckan skulle vi åka på utflykt tillsammans med en annan familj. Vi såg fram emot en härlig dag och packade in oss i två bilar. Vi hinner bara ut på E6:an innan sällskapet i bilen bakom ringer. ”Det såg ut som något åkte av taket från er bil.” Ett samtal som antagligen skulle ha fått en annan betydelse om vi inte just då legat bakom en timmerbil som det yrde om. ”Det måste ha varit en barkbit”, sa jag.

LÄS MER: Tänk att kunna backa tiden och få ett liv utan misstag

När vi kommer fram letar jag ändå igenom väskan och hittar inte min plånbok. Jag försöker intala mig att jag har glömt den hemma, men det går dåligt. Jag känner mig inte alls övertygad om att det var en barkbit som virvlade längs biltaket. En gnagande olustkänsla växer sig allt starkare. Min enda tröst är att om min plånbok ligger på E6:an kan i alla fall ingen komma åt den.

Bengt ringde mig

Då ringer telefonen. En röst i andra änden presenterar sig som Bengt och han säger att han har något som tillhör mig.

LÄS MER: Brev till mitt 69-åriga jag

Bengt berättar att han körde E6:an söderut på väg hem till Kållered när han fick syn på något på vägbanan. Det Bengt sedan gjorde är extraordinärt. Han körde av vid Torrekullamotet, vände tillbaka, körde ut på E6:an söderut igen, stannade i vägrenen, gick ut i körbanan och hämtade min plånbok. Vem gör något sådant? Bengt från Kållered gör det.

Vi stämmer träff samma kväll. Mitt humör blir genast bättre. Jag vet att plånboken är i trygga händer. Det känns extra bra eftersom jag hade ovanligt mycket kontanter i den just den här dagen. På kvällen möts vi, Bengt och jag. Plånboken ser ovanligt platt ut men jag tänker att det inte är konstigt efter att ha blivit överkörd på motorvägen. Men tyvärr är det inte hela förklaringen. Plånboken är i princip tom. Pengarna är borta. Bankkortet likaså. Träningskort, presentkort, ja det mesta är borta.

Klart att Bengt åker tillbaka

Då säger Bengt: ”Vi åker tillbaka!”. Han säger det som den självklaraste sak i världen. Vem gör något sådant? Bengt från Kållered gör det.

LÄS MER: När jag fick min första dos vaccin kom tårarna

Så vi åker tillbaka. Och en sak kan jag lova. Känslan när man går i vägrenen längs motorvägen och hittar sedlar, bankkort och allt annat som man räknat som förlorat, den känslan kan jag verkligen rekommendera.

Vi hittar allt sånär som på en femhundring. Jag försöker ge Bengt den femhundring vi har hittat men han säger att han inte gör sånt här för pengar. Jag hade det på känn och har med mig trisslotter men Bengt vill inte ha dem heller. Han blir nästan irriterad och säger: ”Det är du som har drabbats i dag, inte jag”. Vem säger något sådant? Bengt från Kållered gör det.

P.S. Bengt heter egentligen något. Han vill vara anonym. Var det någon som trodde något annat?

P.P.S. Sa jag förresten att Bengt är 75 år?

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.