Julia drömmer om att få resa igen: ”Vill hälsa på min mamma i Spanien”

Det senaste året har många fått en förändrad vardag. Julia Mårtensson i Lindome delar hemmakontor med man och två barn – och längtar efter att resa ut i världen.
– Det saknar jag jättemycket.

ANNONS

Hur har ditt liv förändrats under pandemin?

– Umgängeskretsen har minskat såklart, men vi är tre familjer som har fortsatt att umgås. Det har blivit att vi har gjort andra saker än vi vanligtvis gör.

Som vadå?

– Vi har spelat boule tillsammans. Det skulle jag aldrig göra annars, men det har vi gjort ganska mycket utomhus nu (skratt). Sen har vi haft en del matlagningskvällar och gjort uteaktiviteter.

LÄS MER:Britta, 73, hårdtränar hemma i väntan på vaccinering

Har ditt jobb påverkats av pandemin?

– Ja, jag jobbar hemifrån sen semestern förra året, och min man jobbar hemifrån. Våra barn går på högstadiet och pluggar på distans vissa dagar också. Så vi är fyra personer här hemma.

Hur fungerar det?

– Vi har löst det så att alla har varsin arbetsplats. Kök och vardagsrum är fritt, så där får man varken jobba eller plugga. Har man en timme ledigt på dagen måste man kunna vara någonstans och bara hänga. Och alla fixar sin egen lunch.

LÄS MER:Åsa började plugga under pandemin: ”Var svårt att få jobb”

Vad hoppas du på under 2021?

– Jag hoppas att alla som vill ska få vaccinera sig och att vi kan börja resa igen. Det saknar jag jättemycket. Förra året hade vi så mycket förhoppningar men allt blev inställt. Vi älskar att resa. Det är det vi jobbar för kan man säga.

Vart vill du resa, när det är möjligt igen?

– Min mamma har köpt en lägenhet i Spanien, så dit vill vi såklart åka. Sen vill vi åka till Thailand och Mexiko bland annat. Målet är att vara borta över jul och nyår i år. Det är det vi hoppas på.

Julia Mårtensson

Ålder: 45 år.

Bor: Centrala Lindome.

Familj: Man och två barn.

Gör: Jobbar som enhetschef i Göteborgs stad, inom funktionshinderområdet.

Intressen: Träning, resor, att umgås med familjen. ”Vi är ett gäng som har tränat mycket utomhus tillsammans under pandemin.”

Tio minuter med ...

Den här artikeln är en del av vår serie ”Tio minuter med ...” som går ut på att Mölndals-Posten ringer upp en person och pratar i, ungefär, tio minuter.

Allt som krävs är att du bor i Mölndals kommun och kan tänka dig att intervjuas och skicka en bild till tidningen. Du behöver inte vara förberedd. Reportern ställer frågorna och du svarar. Samtalet kan leda vart som helst.

Vill du vara med? Skicka ditt namn och telefonnummer till redaktion@molndalsposten.se så kanske vi hörs!

ANNONS