Katrinebergs grundsärskola fick göra Specialvarvet på hemmaplan: ”Betyder mycket”

Specialvarvet är en av Göteborgsvarvets mest älskade tävlingar. När Katrinebergs grundsärskola fick chansen att genomföra loppet på hemmaplan blev det både folkfest och glasskalas.

ANNONS

Läraren Anette Hedlund berättar att ett 30-tal elever från grundsärskolan deltog och att loppet blev ett bra tillfälle för att skapa gemenskap mellan barn och ungdomar från skolans olika klasser.

– Det här betyder jättemycket. Vi har fått massor av positiv respons för att vi ordnat något kul för eleverna. Och det var roligt att alla kunde se att det är vi allihop som är Katrinebergs grundsärskola, säger Anette Hedlund.

LÄS MER:Det här händer med fritidsgården – ska byggas om till särskola

Specialvarvet är ett anpassat lopp

Specialvarvet är en variant av Göteborgsvarvet, speciellt anpassat för personer med funktionsvariationer. I år ställdes Specialvarvet egentligen in som en följd av pandemin men Katrinebergs grundsärskola fick frågan om man inte ville genomföra en lite mer småskalig version av loppet på hemmaplan.

– Vi nappade direkt, säger Anette Hedlund.

LÄS MER:Satsa på särskolan i stället för att skryta om ett nytt gymnasium

Med lite sponsorhjälp byggdes förmiddagen ut till ett riktigt ambitiöst arrangemang med allt från organiserad uppvärmning till gratis glass för alla löpare. Själva loppet mätte ungefär 3,5 kilometer och sträckte sig längs en rutt från skolan, runt Åbykullen, in mot Mölndals innerstad och sedan tillbaka.

Alla deltog på egna villkor

Alla deltagare fick genomföra loppet precis som de själva önskade. Gående, springande, i rullstol eller elrullstol – alla varianter var okej.

LÄS MER:Fyrorna på Toltorpsskolan skapade Toltorp Trail – säkrade pengarna till lägerskolan

– Som lärare tycker jag det är jätteviktigt att skolan inte bara har fyra väggar utan att vi kan vara utanför dem också, säger Anette Hedlund.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS