Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Krister Classon med band tog Hällesåker till 60-talet och Beatles storhetstid

Vad blir det av komikerduon Stefan & Krister när Stefan tas bort ur ekvationen? Brittisk rockmusik, tydligen, och många anekdoter om The Beatles uppgång och fall. Mölndals-Posten tog tempen på publiken när Krister Classon Band besökte Hällesåkersgården under söndagseftermiddagen.

Många känner Krister Classon som ena halvan av buskisduon Stefan & Krister. Men även om det drogs en hel del skämt från Hällesåkersgårdens scen på söndagseftermiddagen, var det inte buskis på programmet. Faktum är att huvudpersonen inte tittade i kors en endaste gång.

Anekdoter och rock

I stället var renaste rock’n’roll i fokus. Rock’n’roll, 1960-tal, och en viss långhårig kvartett från Liverpool med 1.3 miljarder sålda skivor och 20 listettor på den amerikanska Billboardlistan.

LÄS MER: Medlemmar från hyllade 60-talsbandet The Spotnicks uppträdde på Hällesåkersgården

– Jag har längtat efter att få göra den här hyllningen till Beatles sedan jag var åtta år ska ni veta, inleder Krister Classon.

Anekdoter om The Fab Fours begynnande år och hur Krister själv upptäckte bandet på mormors och morfars tv som barn (det hårdaste han hade hört fram till dess var Thore Skogmans Bergsprängatango!), varvas sedan med välbekanta örhängen som She loves you (yeah, yeah, yeah), I wanna hold your hand och Yesterday.

LÄS MER: Dansbandsstjärnan Mona G fångade publiken i Hällesåker: ”Helt underbart”

Sången lämnar aftonens huvudperson åt de avsevärt yngre och långhårigare bandmedlemmarna Hans Schakonat, Benjamin Önnhed och Jens Classon, medan han själv ackompanjerar på bas, och en femte bandmedlem, Johan Ljuslin, rår om keyboarden.

– Det här är mina fab four, säger Krister Classon. Att det är jag som bestämmer beror bara på att jag är den enda i bandet som är äldst.

Nostalgiskt skimmer

Hällesåkersbon Lena Sandin, 75, är PRO Lindomes ordförande. Hon är stornöjd med engagemanget och glad över att det blivit så god stämning bland de 150 åhörarna.

– Det här är ju vår musik, den som vi växte upp med. Jag tror att många av oss längtar tillbaka till den tiden. Det hade varit otroligt om vi kunde dansa också, men det är alldeles för mycket folk, säger hon.

LÄS MER: Pensionärerna fixade sommarfest i Hällesåker

Stampa takten och sjunga med går i alla fall alldeles utmärkt, och den rätten utnyttjar Cathrine Ottosson, 70, till fullo. I synnerhet när den stilbildande balladen Yesterday får avsluta första sjoket av konserten före paus.

– Det är en av mina favoriter. Bland annat. Jag kan egentligen inte precisera vilken del av föreställningen jag tycker har varit bäst, det är så otroligt bra alltihop. De har mycket bra sångare, och Krister är fantastisk, säger hon.

Vad fick dig att komma hit i kväll?

– Framför allt är det för att jag gillar Krister så mycket. Både som komiker och beatlare. Det arrangeras dessutom väldigt bra saker här. Jag är från Landvetter och med i föreningen där, men blev medlem i Lindome också för några år sedan på grund av det fina utbudet.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.