Kvarnby Art flyttar keramiken in i Mölndal galleria: ”Ska sätta Mölndal på kartan”

Efter åtta år i Kvarnbyn flyttar nu Kvarnby Art in i Mölndal galleria. Med workshops, kurser och öppen keramikmålning tror ägaren Elize Wesley att de kan bli ett riktigt dragplåster.
– Vi kommer sätta Mölndal på kartan, säger hon.

ANNONS

Efter åtta år har Elize Wesley och Kvarnby Art sagt adjö till sin gamla lokal i Kvarnbyn. I stället satsas det på en lite mer oviss framtid. Snart öppnar Kvarnby Art som en pop-up inne i gallerian. Det kan bli startskottet för en permanent lokal inne i centrum eller för pop-ups runt om i Göteborgsregionen.

– Det känns spännande, det känns roligt och det känns nytänkande. Just nu är det bara roligt att gallerian nappade, säger Elize Wesley.

LÄS MER:Hon öppnar nytt i Kvarnbyn: ”Behöver hända lite mer”

Det måste vara ganska stor skillnad i känslan i de här olika lokalerna?

– Det är det jag eftersträvar, det ska vara helt annorlunda. Vi går från det här lite mer mysiga konstnärsverksamhet till något med mer fart och mer go.

Passar alla oavsett ålder

Enligt Elize Wesley är keramikmålning är något som passar alla, från små barn till pensionärer och det spelar ingen roll hur duktig man är på att rita och måla. De är en blandad kundskara som lockas. Det kan vara familjer, kompisgrupper eller företag.

– Jag har haft familjer som är här och målar tillsammans där tonåringen pratar om vad de ska göra nästa gång och föräldrarna är helt chockade. En tonåring som sliter sig från datorn är en ganska unik grej.

Planen under hösten är att hålla öppet under gallerians öppettider och Elize Wesley tror att de kommer locka både nya och gamla kunder. Utöver att lokalen ligger mer centralt är den också mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.

LÄS MER:11-årige Elias Glamheden ska spela på Konserthuset: ”Han är en framtida stjärna”

Vill sätta Mölndal på kartan

Elize Wesley tror att hennes verksamhet kan hjälpa både Mölndal och gallerian att utmärka sig när det finns så många köpcentrum att välja mellan i närområdet.

– Vår verksamhet är helt unik och vi tror att den kommer dra folk till Mölndal som sen kanske stanna och upptäcker resten av stan också. Det kommer folk ända från Stockholm och målar hos oss.

Under tiden i gallerian kommer Kvarnby Art även att dela utrymme med konstnären Olga Makarova som ska skapa och ställa ut sina keramikdockor i lokalen.

– Dockorna går nästan inte att beskriva, man får komma och kolla själv, säger Elize Wesley kryptiskt.

LÄS MER:Sa upp sig för sin konst: ”Har aldrig varit så här lycklig”

Inte orolig över förändringar

Med gallerians höga hyror skulle Elize Wesley kunna vara orolig för huruvida de kommer locka tillräckligt med kunder eller om det verkligen är rätt steg att ta. Men hon är inte en person som tänker så.

– Jag är inte en orolig person. Det är en rolig risk och jag är en ”risk taker” som person.

Och kanske har hon rätt i att inte oroa sig. Under de två månader Elize Wesley var på semester fick hon många samtal från kunder som ville boka in sig under hösten. Det har även kommit in gott om glada ord från tidigare kunder efter att hon skrev på sociala medier att de ska öppna i gallerian.

– Det var några som tyckte det var tråkigt att vi flyttade från Kvarnbyn, men de flesta bara jublar och tycker att det är kul.

Oviss framtid under nästa år

Kvarnby Art öppnar i gallerian i oktober och är kvar året ut. Inför nästa år är det mer ovisst, allt beror på hur de närmaste månaderna går. De kan bli kvar inne i gallerian eller så blir det pop-ups på andra platser i Mölndal eller till och med pop-ups på andra håll i Göteborgsregionen.

– Jag har varit i kontakt med fastighetsägare i Lerum och Mölnlycke. Det är ju det som är roligt med pop-up, att vi kan flytta till dem som inte själva tar sig till oss.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS