Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Ost-Kenneth” Torstensson trivs mer än väl som anställd på Ica i Kungsbacka istället för att driva eget. Bild: Fredrik Hofflander
”Ost-Kenneth” Torstensson trivs mer än väl som anställd på Ica i Kungsbacka istället för att driva eget. Bild: Fredrik Hofflander

Ost-Kenneth trivs med tillvaron som anställd på Ica i Kungsbacka

Kenneth Torstensson var stor företagarprofil i Mölndals centrum. Men 2017 sålde han Ostbutiken. Vad hände egentligen sen?

– Jag sålde Ostbutiken i maj 2017 och skulle vara ledig ett halvår. Det gick en månad sen började jag på gårdsbutiken Lammet och bonden utanför Gråbo. Där var jag kvar ett halvår. I januari 2018 hamnade jag på Ica Kvantum i Kungsbacka. Först som timanställd och sedan på schema.

Var det skönt att bli anställd istället för att driva eget?

– Jätteskönt. Att ha egen butik var tufft. Där jag är nu är det precis som Ostbutiken fast större. Vi har ost, chark och luncher. När jag var min egen så sa jag att jag aldrig skulle jobba i en stor butik men nu är jag här och trivs jättebra. Jag trivs med att arbeta lite udda tider, det blir mycket kvällar för jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Vad är det egentligen med dig och ost?

– Det började 1999 när jag och min sambo flyttade tillbaka till Göteborg från Oskarshamn. Då kände jag några som hade en ostvagn. Jag blev fast och var kvar i vagnen i fem år. Sen ville jag öppna eget. Jag gick en företagarutbildning, hittade en källarlokal på Storgatan och sen rullade det bara på.

2014 blev du utsedd till Mölndalsambassadör. Har du övergivit Mölndal nu?

– Absolut inte. Jag går fortfarande och klipper mig där. Och kör igenom varje dag när jag åker till jobbet. Jag saknar förstås många kunder men en del har faktiskt flyttat med mig till Kungsbacka. Det var en rolig tid som ambassadör och jag fick hedersuppdraget att tända julgranen det året. Dessutom lyckades vi få Gastronomiska akademins utmärkelse 2012 så det var verkligen många bra år i Mölndal.

Vad gör du annars i livet?

– Jag jobbar mycket och eftersom jag är 50+ så behöver jag ta det lite lugnare. Jag trivs väldigt bra hemma på sjätte våningen i Eriksberg där jag kan lägga mycket tid på mina växter. Vi har blommor, kryddor och flera träd på altanen. Vi har utsikt över Tysklandsfärjan, Eriksbergskranen och Älvsborgsbron så det är semester varje dag. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att flytta härifrån.

Kenneth Torstensson

Ålder: 51

Bor: Eriksberg, Göteborg

Gör: Arbetar i charkdisken på Ica Kvantum i Kungsbacka, drev tidigare Ostbutiken på Brogatan.

Intressen: Arbetet och alla växterna på altanen.