Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernilla Wahlgren och Per Andersson bjöd på en kaosartad deltävling i  Melodifestivalen. Foto: Skärmdump SVT/Melodifestivalen Bild: SVT/Melodifestivalen
Pernilla Wahlgren och Per Andersson bjöd på en kaosartad deltävling i Melodifestivalen. Foto: Skärmdump SVT/Melodifestivalen Bild: SVT/Melodifestivalen

Per Andersson krävs på ny soffa efter Mellokaoset

En rejäl lårkaka och ett krav på ny soffa, det blev vad Per Andersson från Balltorp lämnade scenen med, efter att ha programlett årets sista deltävling i Melodifestivalen.

Nu har samtliga fyra deltävlingar i årets Melodifestival avgjorts. En nyhet är att varje tävling leds av olika programledare, istället för att de som tidigare år hållits i olika städer.

I lördags höll Mölndalssonen Per Andersson i trådarna, tillsammans med Pernilla Wahlgren. Och de bjöd på en smått kaosartad show tillsammans.

– Jag börjar återhämta mig nu. Hela jag är som en vandrande värktablett, säger Per Andersson, på måndagen.

De verkliga vinnarna

Recensenter och journalister har kallat programledarduon för de stora vinnarna, trots att det var Eric Saade och The Mamas som gick till final. Att kvällen blev lyckad har Per Andersson fått bekräftat på flera sätt.

– Det gick ju hem som fasen, det var skitroligt. Jag har aldrig fått så många sms. Jag försökte svara på alla igår, det tog fyra timmar. Någon skrev: Nu får du köpa ny soffa till mig för jag har skrattat så jag kissat ner mig.

Varför kaoset blev succé är svårt att veta, men baserat på alla meddelanden han fått tror Per Andersson att tittarna gillade det oväntade. Han och Pernilla har jobbat ihop tidigare och har en bra kemi och hela programmet blev liksom lite puttrigt, menar han.

En knockad pojke och en eldsvåda

Mellanakten är kanske hela programmet ihopkokat till fyra minuters ren och skär kaossuccé.

– Det var kul att chocka folk lite. Det började ju fint, men sedan knockade jag en gosse och Pernilla började brinna, så folk blev väl lite överrumplade tror jag.

Under akten fick Per Andersson dessutom en kuliss över sig, enligt manus. Däremot lyckades han i stunden vrida till benet illa.

– Jag fick ta några smärtstillande och fick en ordentlig kaka, men det ingår ju i jobbet. Pernilla fick också rejäla blåmärken, men lite sviter måste man ju ha.

Shout out till Mölndal

Mellanakter och humoristiska inslag är han väl bekant med, men inte lika bekant med att programleda. Däremot är han mycket nöjd över sin insats och, precis som utlovat, hyllade han sin hemstad i direktsänd tv.

– Jag fick med det direkt i första delen. Vi hade ett skämt om smeknamn och Timbuktu som programledde förra veckan. Jag sa Mölndal, Yo! Uppgift utförd.

Louise Jungmalm

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.