Per Andersson ville raka håret på Carola – snart sänds hans avsnitt av Stjärnorna på slottet

Per Andersson från Balltorp ska ro SVT:s flaggskepp Stjärnorna på slottet i hamn. Hans avsnitt blir säsongsfinalen. Tittarna kommer både att få höra uppriktiga livshistorier och ta del av galna upptåg – som kunde ha blivit betydligt galnare, om Per fått bestämma.
– Jag förstår varför min idé inte gick att genomföra, säger han.

ANNONS
|

Med ens gör folkkäre komikern och skådespelaren Per Andersson från Balltorp någonting ovanligt i intervjusammanhang: han ber om att få komma med en hälsning.

– Är det okej att jag passar på? Det är till min pappa som fyller år i dag.

Självklart. Vad heter din pappa?

– Tommy. Tommy Andersson. Han fyller 75 år. och det är inga dåliga grejer. Han är pigg och viril. Det är vi alla glada för.

LÄS MER:Per Andersson om Stjärnorna på slottet: ”Kan bli jävligt rivigt”

Per Andersson blir lite bekymrad.

– Men artikeln kommer väl inte ut i dag va? Skönt. Pappa är en frekvent läsare av Mölndals-Posten, så då hade jag inte kunnat berätta att jag är på Avenyn nu och letar efter någonstans att gömma mig. Tanken är att jag ska överraska honom. Kanske hoppar jag fram ur en tårta eller från bakom ett bord, det får vi se.

ANNONS

Total spänning

Lördag 29 januari sänds Anderssons avsnitt av Stjärnorna på slottet, det sista för säsongen. Balltorpssonen är lika spänd som vi andra på att få se vad det innehåller.

LÄS MER:Mölndal fyller 100 år – Per Andersson leder fest i Stadshusparken

– Det är ju total spänning även för mig. Jag vet inte vad har de klippt med. Man sitter och pratar i tolv timmar om sig själv och är helt slut efteråt. Men det ska bli jättekul att se vilka valda delar som de tycker skall representera mig i detta program.

Förutom dig så deltar David Lagercrantz, Carola Häggkvist, Marika Carlsson och Grynet Molvig i årets säsong. Vem blev din favorit?

– Alla. Efter varje dag blev jag kär i någon ny. Jag sa att man blev utmattad av att prata om sig själv, det stämmer, men att få lyssna på deras fantastiska historier lika länge gjorde mig helt tagen. Marikas resa, Carola som slog igenom så ung ... allt de har varit med om. Jag var knockad.

LÄS MER:Helene Fransson från Åby är med i nya säsongen av Farmen: ”Jag är jävligt rolig faktiskt”

Per, om fem år fyller du 50 ...

– (skratt) Ja?

Kommer någon i det här gänget att vara med på kalaset?

– Det tror jag. Det var skitroligt, och vi blev väldigt tajta. Jag hoppas att de förbereder något för mig, för det ska självklart vara en överraskningsfest.

Ville raka håret

Till varje program får avsnittets huvudperson välja en aktivitet som deltagarna ska ägna sig åt. Per Andersson är visserligen nöjd med sin, men han hade två stycken ännu roligare förslag som ratades av SVT.

– Jag kan förstå varför de sade nej till den första. Det var att vi skulle raka av allt hår på de andra. En briljant idé, tycker jag själv, men det blev inget av det.

LÄS MER:Folkfest när ”Göta kanal 4” spelas in

Det andra förslaget hade förmodligen varit lättare att sälja in till det celebra sällskapet.

– Det gick ut på att vi skulle göra remakes av gamla avsnitt av Stjärnorna på slottet, och skådespela som de tidigare deltagarna. Sedan kunde vi visa upp våra gestaltningar i splitscreen med de verkliga scenerna. En kanonidé det också, men den föll på att SVT skulle behöva stämma av med de tidigare gästerna, och så var det annat som komplicerade det hela också.

– Men jag är nöjd med den det blev. Det är jag. Den var också lite mer aktivitetig än de andra. Jag fick klä ut mig. Det gillar jag, säger Per Andersson.

Förslag till TV4

I ärlighetens namn: Är inte Stjärnorna på slottet bara som Så mycket bättre, men utan musiken?

– Nej, det är så mycket bättre än Så mycket bättre. Jag är ju med för fan. Men jag hade tyckt om att vara med i Så mycket bättre också. Det hade varit jätteroligt.

Vad hade du sjungit då?

– Det beror förstås på vilka andra artister som var med. Men jag skulle gärna se Newkid tolka Kuk i hatt, till exempel. Jag tror att det hade lättat upp för alla, säger Per Andersson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS